123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 21.00 uur
meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Schriften

Gelijnde en geruite schriften in A4-, A5- en A6-formaat vindt u in ons uitgebreide assortiment. Met dunne of stevige kaft en met nietjes of een spiraal. Bij ons vindt u altijd een schrift naar wens. Vandaag voor 23.59 uur besteld, is morgen al in huis!

Schriften

Bestel gelijnde en geruite schriften in verschillende formaten

Schriften worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo leren kinderen op de basisschool erin schrijven en gebruiken studenten ze veelvuldig voor het maken van aantekeningen. Maar ook in het bedrijfsleven en thuis komen ze goed van pas. Voor bepaalde administratie en notulen bijvoorbeeld, of voor het maken van een to-dolijst of boodschappenlijst. Twee veelgebruikte soorten zijn gelijnde schriften - ideaal als u veel moet schrijven - en geruite schriften. Deze laatste zijn o.a. handig bij het maken van berekeningen, wiskundige formules en diagrammen. Beide soorten schriften zijn in verschillende formaten en met dunne of dikke kaft verkrijgbaar.

Verschillende soorten schriften

Schriften zijn er in allerlei vormen en maten. En allemaal hebben ze eigen voor- en nadelen en toepassingen. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze welk soort schrift u verkiest. We zetten de verschillende schriften op een rijtje, zodat u weet met welke aspecten u rekening kan houden.

Gelijnde schriften

Gelijnde schriften zijn schrijfschriften met hulplijnen. Ze helpen u om een tekst in een rechte lijn te schrijven, met de juiste afstand tussen de zinnen. Ideaal als u een lange tekst moet schrijven. De tekst ziet er net en georganiseerd uit en is beter leesbaar.

Geruite schriften

Een geruit schrift, ook wel wiskundeschrift genoemd, is een onmisbaar hulpmiddel bij het maken van rechte lijnen, diagrammen en berekeningen en bij het opzetten van een schaal voor afmetingen. Ze worden ook vaak gebruikt voor het maken van schetsen en technische tekeningen. De schriften zijn voorzien van een ruitpatroon, met ruiten van 10 mm, 5 mm of 4 x 8 mm. Schriften met vierkante ruiten (10 x 10 mm en 5 x 5 mm) zijn vooral handig als u dingen op schaal moet tekenen en diagrammen of grafieken wil maken. Voor het noteren van cijfers of berekeningen koopt u schriften met ruitjes van 4 x 8 mm.

Schriften met een dunne of dikke kaft

Schriften zijn verkrijgbaar met een dunne of dikke kaft. Een voordeel van schriften met dunne kaft is dat ze vaak lichter en dunner zijn en daardoor minder ruimte in beslag nemen. Verder zijn ze flexibel en daardoor in verschillende posities te houden tijdens het schrijven. Handig als u geen goede ondergrond heeft. Vaak zijn ze ook goedkoper dan schriften met harde kaft. Uiteraard hebben ook schriften met harde kaft voordelen. Ze bieden extra bescherming en voorkomen dat pagina’s scheuren of kreuken. Verder hebben ze vaak meer pagina’s én een professionelere uitstraling.

Schriften aan elkaar geniet of met spiraal

Bij ons vindt u schriften die aan elkaar geniet zijn of spiraalgebonden. Een voordeel van een schrift met nietjes is dat u meer van het papier gebruikt. Hierdoor kan u verder doorschrijven. Bij een spiraalschrift zit de spiraal daarbij in de weg. Een voordeel van een schrift met spiraal is dat u pagina’s makkelijk kan verwijderen. Bij een schrift met nietjes moet u de pagina’s eruit scheuren. Het kan zijn dat u meer scheurt dan de bedoeling is, waardoor het er minder net uitziet.

Schriften in A4-, A5- en A6-formaat

In ons assortiment hebben we schriften in verschillende formaten. We raden een A4-formaat aan als u veel tekst op één pagina kwijt wil. Omdat u aantekeningen moet maken tijdens lezingen bijvoorbeeld, of opstellen, diagrammen en uitgebreide tekeningen. Een A4-formaat is bovendien handig als u al uw aantekeningen op één plek wil houden. Vindt u het vooral belangrijk dat een schrift makkelijk op te bergen is? Dan kiest u voor een wat kleiner schrift in A5- of A6-formaat. Deze schriften zijn handig bij het maken van to-dolijsten, korte aantekeningen en notities. Een schrift in A5-formaat kan u goed onderweg gebruiken, een schrift in A6-formaat legt u op plaatsen neer waar u het vaak nodig heeft. Bijvoorbeeld in uw auto of tas.

Schriften met 36, 40, 60, 72 of 80 vellen

Schriften zijn er in verschillende diktes. Zo hebben we exemplaren met 36 vellen in ons assortiment, maar ook met 40, 60, 72 of zelfs 80 vellen. Welke variant u het beste koopt, is afhankelijk van de hoeveelheid informatie die u erin kwijt wil.

Muziekschriften

Naast schrijfschriften en wiskundeschriften hebben we ook muziekschriften in ons assortiment. Deze zijn voorzien van vellen met notenbalken. Ze zijn geschikt voor het componeren en schrijven van eigen muziekstukken.

De keuze voor een bepaald schrift is persoonlijk en afhankelijk van uw specifieke behoeften. Wat ook meespeelt, is het design. Gaat u voor een vrolijke kleur als roze, geel, blauw of groen? Of toch voor classy zwart? En dan zijn er ook nog schriften met leuke quotes en prints verkrijgbaar: hartjes, libellen, strepen of flamingo’s. De keuze is enorm!

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waar kan ik schriften kopen?

Bij 123inkt.be vindt u een ruim aanbod schriften voor het noteren van tekst of berekeningen. We hebben geruite en gelijnde exemplaren, met zowel dunne als dikke kaft en in verschillende formaten (A4, A5 en A6).

Voor welke vakken heb ik een schrift met ruitjes nodig?

Voor de vakken wiskunde, chemie en biologie heeft u geruite schriften nodig in A4-formaat. We raden u aan om te kiezen voor schriften met ruitjes van 10 x 10 mm. Voor de overige vakken kan u schriften met hulplijnen aanschaffen.

Voor welke vakken heb ik een schrift met hulplijnen nodig?

Gelijnde schriften gebruikt u voor de vakken waar geschreven moet worden. Denk hierbij aan Nederlands, Engels, Frans, Duits, maar ook aan geschiedenis en aardrijkskunde. Schrijft u veel? Dan raden we A4-formaat aan. Worden ze alleen gebruikt voor aantekeningen, omdat u ook een werkboek krijgt? Dan voldoet een A5-formaat.

Zijn er specifieke schriften voor schoolvakken?

Voor de vakken wiskunde, biologie en chemie zijn schriften met ruitjes (van 10 mm) handig, bij de overige vakken (Engels, Nederlands, Frans, geschiedenis etc.) voldoen schrijfschriften met horizontale lijnen. In totaal heeft u ongeveer 15 schriften nodig, waarvan 10 met lijntjes en 5 met ruitjes.

Hoe kies ik het juiste formaat schrijfschrift?

Wil u veel informatie kwijt op één pagina? Dan koopt u een schrift in A4-formaat. Heeft u er een nodig die makkelijk mee te nemen is, bijvoorbeeld naar een vergadering? Dan raden we een kleiner formaat aan: A5 of A6.


Heeft u nog vragen over het bestellen van schriften? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Voordelige zelftests! Voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis