123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Tekensjablonen

 

Tekensjablonen zijn hét hulpmiddel voor iedereen die vaak schetst, schrijft en tekent. Hier vindt u stencils in alle soorten en maten. Bestelt u op werkdagen vóór 23:59 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!


1 - 15 van 15

Goedkope tekensjablonen bestellen? Vandaag besteld, morgen in huis!

Een tekensjabloon of stencil is een ideaal hulpmiddel en ondersteunt u tijdens elk gecompliceerd teken- en schrijfproces. Een lettersjabloon wordt gebruikt om precieze maten en teksten aan te brengen op technische tekeningen of blauwdrukken. Op deze pagina vindt u een groot assortiment tekensjablonen die u voor verschillende professionele processen kan gebruiken.

Wat is sjabloneren?

Tekenen met een stencil staat ook wel bekend als ‘sjabloneren’. Sjabloneren is een specifieke en gedetailleerde manier voor het weergeven van patronen, letters en symbolen. U vindt hier uw ideale tekensjabloon om gelijk aan de slag te gaan met technisch tekenen en schrijven. Zo legt u exacte afmetingen van een vorm, boog of figuur vast, wat cruciaal is bij alle vormen van onder andere gecompliceerde bouwtekeningen en architectonische projecten. Met een tekensjabloon maakt u het onderscheid tussen grote en kleine letters en symbolen, omdat deze altijd iets anders betekenen.

Lettersjablonen om markeringen duidelijk en eenduidig te maken

Een lettersjabloon wordt vaak gebruikt om op technische tekeningen tekst of afmetingen aan te brengen. Door de voorgevormde tekens wordt een goed leesbaar en eenduidig tekstbeeld gemaakt. Het lettersjabloon bevat onder andere kleine en grote letters, cijfers en symbolen. De stencils met letters past u toe voor verschillende doeleinden, zoals gedetailleerde bouwtekeningen en lettercoderingen.

Een lettersjabloon wordt vaak in combinatie met een technische tekenstift gebruikt op tekenpapier of kalkpapier. Door het gebruik van kalkpapier kan u het vel op een lichtbak leggen, waardoor een ontwerp of tekening door het papier heen te zien is. Het is een fluitje van een cent om dit vervolgens over te tekenen.

Gebruik een architect sjabloon voor bouwtekeningen

Een architect (in opleiding) maakt het liefst gebruik van een architectsjabloon. Dit stencil zorgt voor superstrakke en precieze bouwtekeningen. Zo houdt u meer tijd over, want met een stencil voor architecten staan ontwerpen razendsnel op papier. Kies uw sjabloon en ga meteen aan de slag!

Architectsjabloon combineren met een meubelstencil

Naast een architectsjabloon kan u ook een meubelsjabloon gebruiken. Met dit stencil tekent u eenvoudig en precies meubels in uw bouwtekeningen. De sjablonen bevatten symbolen voor keukens, woon-, slaap- en badkamers.

Tekensjabloon voor elektrotechniek

Electrosjablonen zijn geschikt wanneer u in de elektrotechniek werkt of een opleiding elektronische bouwkunde volgt. De stencils bevatten de meest gebruikte symbolen in diverse formaten. Met dit exemplaar tekent u eenvoudig professionele elektriciteitsinstallaties en schakelschema’s.

Sjablonen met extra veel detail

Om uw stencils naar een hoger niveau te tillen, kan u variëren met modelleerpasta. Hiermee geeft u uw sjablonen meer structuur en laagdikte. Zet uw sjabloon vast met lijm of tape en breng de pasta aan met een schildersmes. Houd er rekening mee dat u de pasta zo glad mogelijk op de ondergrond moet strijken. Verwijder hierna het sjabloon, zodat de pasta kan opdrogen. Als de pasta eenmaal is uitgehard, werkt u het motief af met acrylverf.

Ook handig om mee te bestellen

Veelgestelde vragen

Waar kan ik sjablonen kopen?

Bij 123inkt.be koopt u uw tekensjablonen in verschillende soorten en maten. U kiest hier uit sjablonen voor letters, cijfers en symbolen. Als u voor 23:59 uur besteld heeft, dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis.

Wat zijn sjablonen?

Een sjabloon is een uitgesneden stuk plastic of papier waar u bepaalde figuren gemakkelijk mee kan tekenen. Een sjabloon of stencil kan u vaker gebruiken, omdat deze van duurzame en stevige materialen worden gemaakt.

Hoe gebruik ik een stencil?

U legt het stencil op een ondergrond en plakt deze eventueel vast met tape. Zo voorkomt u dat het stencil verschuift. Hierna brengt u verf, potlood of een ander middel aan op het sjabloon. Als het sjabloon in zijn geheel is bedekt met het middel, kan u het sjabloon verwijderen en de creatie eventueel laten drogen.


Heeft u nog vragen over het bestellen van tekensjablonen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.