123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten!

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Rekenmachines

Er bestaan veel soorten rekenmachines met allemaal hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Bekijk onze verschillende modellen en bestel direct de rekenmachine die bij u past.

1 - 0 van 0

Rekenmachines

Rekenmachine kopen? Bestel online bij 123inkt.be

Wetenschappelijke rekenmachines

Over het algemeen zijn wetenschappelijke rekenmachines razend populair, met name op middelbare scholen. Dat komt o.a. door de veelzijdigheid van het apparaat en de gebruiksvriendelijkheid. Zo zijn sommige modellen voorzien van een 4-regelig scherm, waardoor formules beter worden weergegeven. Er zijn rekenmachines die werken op zonne-energie, maar het merendeel is voorzien van batterijen.

Grafische rekenmachines

In het middelbaar onderwijs wordt bij de examens vaak gebruikgemaakt van grafische rekenmachines. Die apparaten moeten door de school goedgekeurd worden en moeten voldoen aan de exameneisen. Bij vakken als wiskunde, fysica en chemie komen deze veelzijdige rekenmachines goed van pas.

Belangrijkste kenmerken van een grafische rekenmachine:
  • kleurenscherm (met hoge resolutie)
  • spreadsheetmogelijkheden en lijstbewerkingen
  • veilige examenstand
  • numerieke evaluaties in tabelindeling
  • numerieke notatie
  • oplaadbare batterij
Hoewel deze rekenmachines tegen een stootje kunnen, adviseren wij om een beschermend etui aan te schaffen. Zo wordt ook direct voorkomen dat er stof, vuil of spatwater op of in het apparaat komt.

Bureaurekenmachine

Als u snel een berekening wil maken, is de bureaurekenmachine ideaal. Deze heeft u altijd binnen handbereik en is voorzien van de meest essentiële basisfuncties. De zonnecellen zorgen ervoor dat u het apparaat kan blijven gebruiken, zelfs wanneer de batterijen leeg zijn. Met extra functies als ‘btw berekenen’ en ‘winst berekenen’ is ook de administratie zo afgerond. Zoekt u een eenvoudige rekenmachine die gemakkelijk mee te nemen is? Dan is de zakrekenmachine het ideale apparaat voor u.

Financiële rekenmachines

Gebruikt u een rekenmachine tijdens het boekhouden? Dan biedt de financiële rekenmachine uitkomst. Naast de basisfuncties helpen aanpasbare datalijsten om zaken inzichtelijk te maken en te berekenen. Het berekenen van de cashflow, het rendement en de netto constante waarde was nog nooit zo makkelijk.

Printrekenmachines

Indien u direct de resultaten van uw berekeningen wil printen, mag de printrekenmachine niet ontbreken. In twee kleuren worden de waardes geprint: zwart en rood. Alle negatieve getallen worden in het rood weergegeven, alle positieve getallen worden zwart gedrukt. Een afdruksnelheid tot 10 regels per seconde wordt gerealiseerd en het professionele toetsenbord is gemakkelijk en geruisloos te bedienen. Als het papier op is, plaatst u eenvoudig een nieuwe thermische papierrol.

Veelgestelde vragen

Wat is een grafische rekenmachine?

Met een grafische rekenmachine kan u grafieken in beeld krijgen, vergelijkingen oplossen en programmeren. Dankzij deze functionaliteiten wordt de grafische rekenmachine vaak gebruikt in het secundair onderwijs voor wiskunde, fysica en chemie.

Wat betekent ‘E’ op een rekenmachine?

‘E’ of ‘e’ betekent exponent van 10, beter bekend als de macht van 10. De E wordt altijd gevolgd door een ander getal. Dit is de waarde van de exponent. Bijvoorbeeld: 2.5E7 betekent 25 miljoen. E is dus een verkorte vorm voor wetenschappelijke notatie.

Wat is de examenstand op een rekenmachine?

De examenstand is een functie op een grafische rekenmachine die toegang tot foto’s, programma’s en andere applicaties blokkeert. Voor de meeste examens is het verplicht om deze functie in te schakelen.

Twijfelt u nog over de perfecte rekenmachine? Onze klantendienst helpt u graag verder! Andere vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina, waar veelgestelde vragen beantwoord worden.