123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Papierversnipperaars

Met een goede papierversnipperaar vernietigt u eenvoudig gevoelige (bedrijfs)informatie. Koop nu een papiervernietiger voor thuis of op kantoor en waarborg de veiligheid van vertrouwelijke gegevens. Op werkdagen voor 23:59 besteld, is morgen in huis!

1 - 0 van 0

Papierversnipperaars

Goedkope papierversnipperaar kopen?

Een papierversnipperaar wordt ook wel een papiervernietiger of shredder genoemd. De naam verraadt het al, maar dit apparaat verandert papier in een handomdraai in snippers in een formaat naar keuze. Dit is handig als u veel met fysieke documenten werkt, maar zelfs onmisbaar als het gaat om vertrouwelijke gegevens en gevoelige informatie. Met een goede papierversnipperaar zorgt u ervoor dat documenten onherkenbaar en onleesbaar worden. Zo voorkomt u dat belangrijke informatie in verkeerde handen terechtkomt en voldoet u aan de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). In ons assortiment vindt u diverse Leitz en Rexel papierversnipperaars.

Papierversnipperaars voor thuis en op kantoor

Zowel thuis als op kantoor is een shredder een waardevolle toevoeging als u vaak met fysieke documenten werkt. Afhankelijk van het aantal gebruikers adviseren wij een bepaalde capaciteit: al die snippers moeten immers ook opgevangen worden. Een papierversnipperaar voor kantoor heeft een grote opvangbak van minimaal 50 liter nodig, maar sommige hebben zelfs een capaciteit van meer dan 100 liter. Voor kleine en middelgrote kantoren zijn er ook shredders met opvangbakken tussen 15 en 20 liter. Staat de papierversnipperaar thuis, bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken? Dan is een kleine papierversnipperaar met een opvangbak tot 10 liter vaak voldoende.

Veiligheidsniveau van de papierversnipperaar

De inhoud van de opvangbak zegt echter nog niet alles over het aantal vellen dat u kan versnipperen. Er zijn namelijk verschillende veiligheidsniveaus, die bepalen in hoeveel snippers het vel papier wordt vernietigd en dus hoeveel vellen er in de opvangbak passen. Het veiligheidsniveau van een papierversnipperaar wordt aangegeven met de letter P gevolgd door een cijfer tussen 1 en 7, waarbij P7 het hoogste (en dus veiligste) niveau is.

Voor de meeste zakelijke toepassingen is een papierversnipperaar met P3 of P4 niveau voldoende. Deze is veilig genoeg voor het vernietigen van algemene en gevoelige data, zoals adressen, bankgegevens en bedrijfsinformatie. Bovendien bent u dan milieubewust bezig, want versnipperd papier is makkelijker te recycleren. Zoekt u een shredder voor zeer vertrouwelijke data, bijvoorbeeld zakelijke, financiële of strategische gegevens? Kies dan voor een veiligheidsniveau van minimaal P5. Lees ook onze blog als u meer hulp nodig heeft bij het kiezen van een papiervernietiger.

Onderhoud van uw shredder

Om de prestaties van uw papiervernietiger te waarborgen en de levensduur ervan te verlengen, is het belangrijk om af en toe de snijmessen te smeren. U doet dit met shredder olie of door speciale olie sheets te versnipperen. Welk onderhoudsproduct u nodig heeft, is afhankelijk van het type vernietiger dat u heeft. U vindt dit in de handleiding van het apparaat. Gaat u een papiervernietiger kopen? Dan adviseren wij om een setje shredder sheets of -olie mee te bestellen.

Misschien ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat is een P4 papierversnipperaar?

P4 verwijst naar het veiligheidsniveau en betekent dat een vel A4-papier in minimaal 400 snippers vernietigd wordt. Dit veiligheidsniveau is voldoende voor het versnipperen van vertrouwelijke of persoonlijke documenten, zoals bankgegevens, medische data, personeelsinformatie en belastingformulieren.

Wat is de beste papierversnipperaar?

De beste papierversnipperaar voor thuis of een klein kantoor (tot 5 medewerkers) heeft minimaal veiligheidsniveau P3. Wij raden bovendien een opvangbak met een capaciteit tussen 10 en 20 liter aan. Voor grotere kantoren adviseren we een opvangbak van minimaal 50 liter. Wat betreft het veiligheidsniveau kiest u het best voor minimaal P5 als er met zeer vertrouwelijke data gewerkt wordt.

Wat kost een papierversnipperaar?

De prijs hangt sterk af van het veiligheidsniveau en de capaciteit. Een standaard P3 papierversnipperaar kost tussen de € 40 en € 90, afhankelijk van de grootte van de opvangbak. Een professionele papierversnipperaar met een hoger veiligheidsniveau en/of grotere capaciteit kan echter vele malen duurder zijn. Bij 123inkt vindt u diverse Leitz en Rexel papiervernietigers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wil u een papier shredder kopen, maar heeft u nog vragen over het bestelproces? Kijk dan of uw antwoord op de Vraag en antwoord pagina staat. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantendienst u graag verder.