123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
bijna 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2021

Rookmelders


Hier vindt u rookmelders die werken op batterijen en voldoen aan alle veiligheidseisen. Ze laten u op tijd weten wanneer er brandgevaar is. Voldoe aan de brandmeldersverplichting en bestel vandaag nog!


ELRO FS1805M optische rookmelder met magneet montage (2 x 2 stuks) 401062
vergroten
Winstpakker! Vanaf 1 juli 2022 bent u wettelijk verplicht om op iedere verdieping van uw woning ten minste één rookmelder te plaatsen.

Beveilig uw woning tegen brand met deze ELRO FS1805M optische rookmelder met magneet montage. Zodra het apparaat rook detecteert, gaat er een luid alarm af. De optische sensor reageert snel op smeulbranden en geeft minder vaak een vals alarm.

Deze rookmelder met een levensduur van 10 jaar heeft een testknop waarmee u eenvoudig controleert of de sensor nog goed werkt. De meegeleverde batterij gaat circa 5 jaar mee. Als deze bijna leeg is, geeft de ELRO FS1805M een geluidssignaal.

U bevestigt de draadloze rookmelder eenvoudig met de magneetmontageset. Dankzij de magneten hoeft u niet te boren en schroeven. Deze verpakking bevat 4 rookmelders.

Deze verpakking bevat 2 maal de 2 stuks verpakking van de FS1805M.
Specificaties
Merk: ELRO Wifi: nee
Type: rookmelder Geluidsniveau: 85 dB
Voeding: batterijen Aantal: 2 stuks
Gebruik: binnen Handleiding: PDF
Kleur: wit Extra info: uw oude apparaat
Morgen in huis
€ 34,50 (Incl. 21% btw)
( € 28,51 excl. 21% btw )
direct leverbaar
ELRO FC2702 koolmonoxidemelder met batterij 400976
vergroten
Omschrijving De ELRO FC2702 waarschuwt u voor koolmonoxidegas, zodat u op tijd in actie kan komen. Koolmonoxide is een giftig, reukloos en onzichtbaar gas dat u alleen met een melder kan opsporen. Koolmonoxide ontstaat door onvolledige verbranding in bijvoorbeeld een geiser, gashaard of cv-ketel. Zodra de elektromechanische sensor koolmonoxide detecteert, gaat er een luid alarm van 85 dB af. 

Door de testknop regelmatig even kort ingedrukt te houden, test u of de koolmonoxidemelder nog goed werkt. Als de batterij bijna leeg is, laat de ELRO FC2702 een geluidssignaal horen. U bevestigt deze koolmonoxidemelder eenvoudig met het meegeleverde montagemateriaal. Wij adviseren om dit apparaat op circa 1,5 meter hoogte aan de muur te hangen. De meegeleverde batterij gaat circa 2 jaar mee en de sensor 10 jaar.
Specificaties
Merk: ELRO Wifi: nee
Type: koolmonoxidemelder Geluidsniveau: 85 dB
Voeding: batterijen Aantal: 1 stuk
Gebruik: binnen Extra info: uw oude apparaat
Kleur: wit
Tip: batterij meebestellen

123accu Xtreme Power MN1500 Penlite AA batterij 4 stuks voor € 3,95

Morgen in huis
€ 24,95 (Incl. 21% btw)
( € 20,62 excl. 21% btw )
direct leverbaar

Bestel hier rookmelders die voldoen aan alle eisen!

Rookmelders zijn kleine apparaten die rook detecteren. Ze hebben twee functies: ze signaleren brand en waarschuwen bewoners met een alarmsignaal. Sommige hebben ook een derde functie: ze detecteren ook koolmonoxide. Hierdoor kan u op tijd het huis verlaten en de brandweer alarmeren.

Om uw veiligheid te garanderen, voldoen onze rookmelders aan alle eisen:
 • (N)EN 14604: alle rookmelders in onze webshop voldoen aan de Belgisch-Europese norm NBN EN 14604.
 • CE-keurmerk: onze rookmelders zijn volgens Europese vereisten CE-gekeurd.  

Rookmelder verplicht voor verzekering

Sinds 1 januari 2020 zijn brandmelders wettelijk verplicht voor alle woningen in Nederland: zowel koop- als huurwoningen en zowel bestaande als nieuwbouwwoningen. De verplichting houdt in dat op elke woonverdieping ten minste één rookmelder moet hangen. Daarnaast moet er een rookmelder geplaatst worden in besloten ruimtes met een vluchtroute (de hal, gang en bijkeuken). Geplaatste rookmelders moeten voldoen aan de NBN EN 14604 en het CE-keurmerk hebben.

Tip: in onze webshop bestelt u multipacks met meerdere rookmelders. Hiermee plaatst u op elke verdieping een rookmelder en voldoet u aan de verplichting.

Hoe werkt een optische rookmelder?

De meest voorkomende rookmelder is de optische rookmelder. Dit type werkt met een infraroodstraal. De optische rookmelder zendt een lichtbundel uit die opgevangen wordt door een lichtgevoelige cel. Verschijnt er rook in de lichtbundel? Dan raakt het licht ‘verstrooid’. De rookmelder detecteert dit en het alarmsignaal gaat af.

Let op: stof kan ook zorgen voor verstrooid licht. Maak de rookmelder dus regelmatig schoon met een vochtige schoonmaakdoek.

Waar moet ik rookmelders plaatsen?

Rook stijgt op, omdat het warme lucht is. Hang daarom op elke verdieping rookmelders op aan het plafond. De beste plek om de rookmelder op te hangen, is in het midden van het plafond óf minstens 50 cm van de muur af. Zorg dat de melder niet in de buurt hangt van plafondlampen: deze zorgen voor extra stof en vuiligheid.

Plaats rookmelders niet
 • boven een tochtplek.
 • boven een verwarming.
 • boven een ventilator of ventilatieopening.
 • aan de muur.
Plaats rookmelders wel
 • voor voldoende veiligheid in ruimtes waar u door naar buiten vlucht, zoals de hal, gang en bijkeuken. Dit is verplicht.
 • voor ruim voldoende veiligheid in alle bovenstaande vluchtruimtes én in slaapkamers.
 • voor uitstekende veiligheid ook in alle overige ruimtes waar brand kan ontstaan.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat is de beste rookmelder volgens de brandweer?

Volgens de brandweer is de beste rookmelder een exemplaar dat CE-gekeurd is en het Europese kenmerk NBN EN 14604 heeft.

Waarom piept mijn rookmelder zonder reden?

Omdat de batterij leeg is, de rookmelder aan vervanging toe is of de rookmelder vuil is. In de handleiding van uw rookmelder leest u hoe vaak de piep afgaat en wat dit betekent.

Hoe vervang ik de batterijen van mijn rookmelder?

Verwijder de rookmelder van de bevestigingsplaat door hem om te draaien of los te schroeven. Haal de lege batterijen uit de achterkant (vaak zitten deze achter een klep of in een lade). Plaats nieuwe batterijen in de rookmelder en maak hem weer vast op de bevestigingsplaat.

Is de verhuurder of huurder verantwoordelijk voor rookmelders?

Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. De verhuurder moet zorgen voor rookmelders in het huurhuis. De huurder zorgt op zijn beurt dat de rookmelders goed onderhouden worden en blijven werken, door bijvoorbeeld batterijen te vervangen.

Wat gebeurt er als ik geen rookmelder plaats?

U kan een boete krijgen van de gemeente. Daarnaast kan een verzekeraar besluiten om geen geld uit te keren na een brand. Ook vergroot u het brandgevaar voor u en andere bewoners.

Hoe test ik een rookmelder?

Aan de zijkant van de rookmelder zit een testknop. Door deze lang in te drukken, kan u de rookmelder testen. Gaat hij niet af of klinkt het signaal zacht? Dan kan u het beste de batterijen vervangen.

Heeft u nog vragen over het bestellen van rookmelders? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag even verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten