123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Krijt


Laat uw creativiteit de vrije loop met ons ruime aanbod aan krijtjes. Bij ons vindt u niet alleen klassieke bord- of stoepkrijtjes, maar ook pastelkrijt, waskrijt en Siberisch krijt. Ook voor bordenwissers ben je hier aan het juiste adres. Bestel vandaag en ga morgen al aan de slag!

1 - 0 van 0

Krijt

Bestel hier krijtjes voor elk doel

Krijtjes zijn vervaardigd uit kalk of gips en hebben de vorm van een stift. Dat maakt ze uitermate geschikt voor leerkrachten en leerlingen om op een schoolbord te schrijven. Voor kinderen is er ook speciaal stoepkrijt om op het trottoir te tekenen of ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten met waskrijt. Creatievelingen kunnen dan weer aan de slag met pastelkrijt of Siberisch krijt. In ons assortiment is er voor elk wat wils!

Bordkrijt

Bordkrijt, of ook wel schoolkrijt genoemd, is wellicht de meest bekende krijtvorm. Deze krijtjes zijn speciaal gemaakt om mee te schrijven op schoolborden. Bij ons vindt u zowel witte als gekleurde krijtjes. De krijtjes in ons assortiment zijn bovendien stofvrij; zo wordt de afzet van stof verminderd en gaan de krijtjes langer mee.

Pastelkrijt

Pastelkrijt bestaat uit pigmenten, een bindmiddel (bv. Arabische gom) en vulstoffen zoals kalk of gips. Het krijt kan gemakkelijk uitgewreven worden, zoals ook het geval is bij houtskool. Het gaat hierbij in feite om een techniek tussen schilderen en tekenen in. Net zoals bij verf is het mogelijk om verschillende kleuren te mengen. Net zoals bij potlood hoef je je niet te haasten totdat de verf droog is en kan je alle tijd nemen die nodig is. Om ervoor te zorgen dat je kunstwerk langer meegaat, is het bij pastelkrijt wel steeds van belang om je werk achteraf te fixeren. De fixeerspray Conté à Paris beschermt uw tekening tegen schadelijke invloeden zoals vuil en zonlicht.

Stoepkrijt

Stoepkrijt is onmisbaar bij het buitenspelen. Dankzij de specifieke grootte, vorm en samenstelling is dit soort krijt ideaal voor kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten op het trottoir. Bovendien is stoepkrijt er in alle vormen en kleuren. Urenlang tekenplezier verzekerd!

Waskrijt

Waskrijt, ook wel gekend onder de naam wasco, is tekenmateriaal gemaakt uit was en kleurpigmenten. Waskrijtjes zijn uiterst geschikt voor de allerkleinsten: ze liggen makkelijk in de hand en geven snel kleur af. Een ideale manier om de verbeelding van kleine kinderen te stimuleren!

Siberisch krijt

Siberisch krijt is een andere benaming voor houtskool samengeperst in een stift. Met deze houtskoolstaafjes creëert u tekeningen in verschillende zwarttinten. Siberisch krijt is gemakkelijk in gebruik en geeft over het algemeen een intensere en diepere kleur af dan pure houtskool. In ons assortiment vindt u Siberische krijtjes van verschillende hardheden.

Bordenwissers

Bordenwissers zijn ontworpen om aantekeningen of tekeningen volledig te verwijderen, zodat uw bord er weer kraaknet uitziet. Bij ons vindt u een uitgebreid gamma aan bordenwissers voor zowel krijtborden als whiteboards. Onze bordenwissers van hoge kwaliteit zorgen voor een snelle en eenvoudige reiniging van uw bord.

Ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waarvan is krijt gemaakt?

Krijt is een vaste stof die hoofdzakelijk uit calciumcarbonaat (CaCO3) bestaat en dankt zijn naam aan het Griekse eiland Kreta, waarvan de bodem voor een groot deel uit krijt bestaat. De oorspronkelijke krijtjes werden gemaakt uit kalkrots en werden jarenlang gebruikt als schrijfmateriaal omwille van de zachte textuur. Tegenwoordig worden schoolkrijtjes meestal uit gips vervaardigd.

Wat voor soorten krijt bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten krijt, zoals bordkrijt, stoepkrijt, waskrijt, pastelkrijt of Siberisch krijt. Afhankelijk van het gebruik, kiest u voor een ander type krijt. Zo is bordkrijt ideaal voor schoolborden en kiest u voor stoepkrijt om te tekenen op het trottoir. Waskrijtjes zijn dan weer geschikt voor de allerkleinsten. Als u creatief aan de slag wil, kiest u voor pastelkrijt of Siberisch krijt.

Waar koop je krijtjes?

Op 123inkt.be vind je diverse soorten krijtjes voor allerlei doeleinden, en dat steeds aan de laagste prijs. Bovendien bestelt u hier alle benodigde accessoires meteen mee: denk aan een krijtbord of een bordenwisser. Vandaag besteld, morgen in huis!


Als u nog vragen heeft over het bestellen van krijtjes, bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.