123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Potloden

Potloden zijn er in allerlei kleuren en maten. Ons assortiment bevat potloden die geschikt zijn om te schrijven, maar ook potloden waar u mooi mee kan schetsen. Wij bieden een ruime keuze aan kleurpotloden en tekenpotloden.

1 - 0 van 0

Potloden

Kleurpotloden en tekenpotloden kopen

Hier vindt u potloden voor elk teken- of schrijfproject. Ga aan de slag met kleurpotloden in alle kleuren van de regenboog, of maak een gedetailleerde schets met een vulpotlood. Ons grote aanbod bevat ook grafietstiften en accessoires voor de pennenzak. Bestelt u op werkdagen voor 23:59 uur? Dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag!

Verschil in hardheid

Potloden onderscheiden zich door de hardheid van de punt, ofwel het grafiet. Het meestgebruikte potlood is het HB potlood, dat is het standaard potlood dat u ook vaak op scholen aantreft. De hardheid van de punt wordt aangeduid met cijfers en letters.

Een harde punt wordt aangeduid met de letter H. Deze potloden zijn uitermate geschikt voor het maken van technische tekeningen. De potloden voorzien van de letter B zijn zacht. Ze zijn ideaal om te schetsen of om grote oppervlakken mee in te kleuren. In ons blog over potlood hardheid leest u alles over dit onderwerp.

Vulpotloden en vullingen

Voor iedereen die graag een herbruikbaar potlood heeft, hebben we ook vulpotloden in ons assortiment. Doordat de behuizing de vorm van een pen heeft, ligt een vulpotlood fijn en stevig in de hand. Uiteraard is het vulpotlood ook te vullen wanneer de vulling leeg is. De vullingen voor het vulpotlood zijn in verschillende vormen van hardheid te verkrijgen. Foutje gemaakt? Gebruik dan de speciale vulpotloodgom.

Breng kleur aan met kleurpotloden

Gaat u graag met kleur aan de slag? Kijk dan eens naar ons brede assortiment kleurpotloden. We hebben verschillende sets, bestaande uit 6 tot wel 72 potloden, van zowel bekende merken als ons eigen 123inkt huismerk. Ons assortiment van kleurpotloden bevat ook aquarelpotloden waarmee u de mooiste tekeningen maakt. Deze potloden zijn zowel nat als droog te gebruiken en ideaal voor teken- of schilderprojecten.

Alles voor uw pennenzak

Naast potloden in alle kleuren en hardheden vindt u hier ook puntenslijpers en gommen, zodat u in één keer uw gehele pennenzak kan vullen. Bekijk bijvoorbeeld onze elektrische puntenslijpers of ons uitgebreide gommenassortiment. We hebben onder andere plastic gommen, vinyl gommen en kneedgommen.

Veelgestelde vragen

Welke potloden zijn het best?

Dat hangt er volledig vanaf wat u wil doen met het potlood. Om te schrijven kan u het best een standaard HB potlood gebruiken. Voor schetsen kiest u een hard potlood en voor grote vlakken een zacht potlood. Bekijk de website van 123inkt voor meer informatie over potloden.

Welke potloden gebruik ik bij tekenen?

Als u gaat tekenen, kan u het best een variatie aan harde en zachte potloden aanschaffen. Met een combinatie van een aantal H-potloden en B-potloden kan u zowel strakke lijnen trekken als schaduwen creëren. Bij 123inkt kan u ook een handige potlodenset bestellen.

Waar worden potloden van gemaakt?

Een potlood bestaat uit twee delen: een houten omhulsel met daarin een grafietstift. Door het houten omhulsel te slijpen, komt er een puntje van de grafietstift tevoorschijn, waarmee je kunt schrijven. De grafietstift zelf is gemaakt van een mengsel van grafiet en klei.


Heeft u vragen over het bestellen van potloden? Bekijk onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantendienst u graag even verder.