123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Gommen


Verwijder eenvoudig tekeningen, teksten en lijnen met de juiste gom. In ons assortiment bestelt u verschillende soorten gommen voor het uitwissen van o.a. potlood, houtskool en krijt. Op werkdagen vóór 23.59 uur besteld, is morgen in huis!


Gom bestellen? Vind hier de gom die u nodig heeft!

In 1770 werd de allereerste potloodgom ter wereld ontdekt. Dat was een klein stukje rubber dat potloodstrepen verwijderde door eroverheen te wrijven. Meer dan 250 jaar later zijn er veel soorten beschikbaar, geschikt voor allerlei toepassingen. Wij leggen uit welke soorten gommen er zijn en welke u het beste gebruikt bij het tekenen.

Vinyl en plastic gommen voor harde potloden

Vinyl en plastic gommen zijn hard. Hierdoor zijn ze ideaal voor het verwijderen van grafiet van harde potloden (H t.e.m. 9H). Harde potloden worden vaak gebruikt voor het maken van technische tekeningen en losse schetsen. Hiervoor schaft u dus het beste een vlakgom, oftewel een plastic gom aan. Weet u niet welke potloodhardheid u gebruikt? Lees ons blogbericht, waarin wij alle verschillen tussen potloodhardheden uitleggen.

Kneedgommen voor zachte potloden, krijt en houtskool

Werkt u met zachte potloden, krijt, pastelpotloden of houtskool? Dan raden wij een kneedgom aan. Deze neemt poeder goed op en houdt tegelijkertijd het papier waarop u tekent mooi. Met een kneedbare gom verwijdert u makkelijk foutjes en maakt u mooie lichteffecten in tekeningen.

Extra handig is dat u een kneedgom naar wens vervormt. Dit kan bijvoorbeeld in een punt of bolletje zijn, waardoor u meer keuze heeft in de grootte en vorm van het gomoppervlak. Als de gom voor potlood vies is, hoeft u hem alleen maar opnieuw te kneden. Daarna kan u weer aan de slag met een exemplaar dat zo goed als nieuw is.

Gomstiften en gompotloden voor het creëren van highlights

Voor het echte precisiewerk gebruikt u het beste een gomstift of gompotlood. Deze gom is zeer klein en houdt u hetzelfde vast als een standaard potlood. Met deze speciale stift brengt u heel gericht highlights aan in tekeningen. Dit kan bijvoorbeeld een twinkeling in de ogen zijn of een lichtinval op de huid. De stift met gom is dus perfect voor realistische tekeningen van grafietpotlood, omdat u een mooi licht-donker-contrast kan creëren.

Daarnaast bestelt u in onze webshop ook gommen voor hervulbare potloden en gomstiften. Zodra de gom van de stift op is, stopt u er een nieuw exemplaar in. Hierdoor kan u gewoon uw favoriete gomstift of vulpotlood blijven gebruiken, zonder een nieuwe aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gom?

De beste gom voor harde potloden is een plastic of vinyl gom. Voor zachte potloden, houtskool en krijt raden wij een kneedgom aan. Wanneer u lichteffecten wil creëren in tekeningen gebruikt u het beste een gompotlood of -stift.

Hoe maakt u een gom schoon?

Gom een paar keer over een ruw oppervlak. Is de gom nog niet schoon? Dan kan u hem een poosje laten weken in een bak water met was- of zeeppoeder. Droog de gom daarna op een doek en hij is als nieuw!

Hoe gomt u pen uit?

Verwijder inkt van papier met aceton. Deze substantie zit in de meeste nagellakverwijderaars. Besprenkel een wattenstaafje met aceton en ga hiermee over de inkt die u wil verwijderen. Deze methode is geschikt voor blauwe balpeninkt.

U kan ook een Pilot Frixion-balpen bestellen. Deze bevat uitwisbare inkt die verdwijnt bij warme wrijving. U corrigeert gemakkelijk foutjes door met de kunststof achterzijde over de tekst of lijn heen te gaan. Onmisbaar in uw pennenzak!
 

Heeft u nog vragen over het bestellen van uw nieuwe gom? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag even verder.