123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Balpennen

1 - 0 van 0

Balpennen

Balpen nodig? 123inkt heeft alle merken en soorten voor de beste prijs!

Op elke werkplek en in elk kantoor is hij absoluut onmisbaar, de balpen. Bij 123inkt.be vindt u alle soorten en merken voor de beste prijs.

U staat er ongetwijfeld niet dagelijks bij stil, maar de balpen was een zeer bijzondere uitvinding. In 1938 vroeg de Hongaarse journalist Lászlo Biró een patent aan voor zijn ontdekking. Toen was de vulpen nog dé manier om te schrijven. De grote nadelen aan deze pen zijn dat hij steeds bijgevuld moet te worden, vlekken maakt en soms zelfs het papier laat scheuren. Dat moest anders, vond Biró. Hij ontwikkelde een nieuwe pen en plaatste daarbij een kogeltje aan het uiteinde van de pen. Tijdens het schrijven draait dit kogeltje waardoor er een inktspoor op het papier achter blijft. De inkt droogt snel en maakt geen vlekken. Met zijn uitvinding zorgde Biró voor een nieuwe manier van schrijven die wij vandaag nog steeds gebruiken.

Op zoek naar de beste balpennen voor school of kantoor? Maak een keuze uit bovenstaande artikelen.

Eenvoudig uw kantoorbenodigdheden online bestellen

Profiteer van onze razendsnelle levering (voor 23:59 uur besteld is morgen in huis) en volledige garantie op uw aankopen. Onze klantendienst zit op werkdagen tot 22:00 uur klaar om uw vragen per e-mail of telefoon te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste balpen?

U kan het best kiezen voor een balpen met een comfortabele grip. Zo weet u zeker dat u langdurig kan schrijven, zonder last te krijgen van uw handen of vingers. Let er dus op dat de balpen een rubberen grip heeft. Indien u op zoek bent naar een balpen voor school, adviseren wij de 123inkt-balpen. Deze is door studenten als meest aangename pen verkozen.

Waar is de balpen uitgevonden?

In 1931 in Hongarije door de Hongaarse journalist László Bíró. Hij kwam tot de ontdekking dat drukinkt snel opdroogt en vlekkeloos schrijft. Drukinkt is plakkerig en was daardoor onbruikbaar in de bestaande vulpen. Hij besloot een nieuw soort pen te ontwerpen: de balpen.

Hoe heet het uiteinde van een balpen?

Het uiteinde is een klein metalen balletje dat we de ‘kogel’ noemen. De kogel zorgt ervoor dat inkt op het papier terechtkomt en dat de inkt niet uitdroogt.

Hoe komt inkt uit een balpen?

Inkt komt op het papier via de kogel: dit is het kleine metalen balletje aan het uiteinde van de balpen. Tijdens het schrijven draait de kogel rond en sluit hij het inktreservoir half af. Hierdoor vloeit de inkt beetje bij beetje over het papier.

Wat is het verschil tussen een balpen en een rollerball-pen?

Balpennen bevatten inkt op oliebasis. Rollerball-pennen bevatten inkt op waterbasis. Het voordeel van rollerpennen is dat ze vlotter schrijven en een hogere kleurafgifte hebben dan balpennen. Het voordeel van balpennen is dan weer dat ze goedkoper zijn.

Hoe krijg ik balpen-inkt uit mijn kledij?

De meeste inktvlekken op kledij verwijdert u door vloeibaar wasmiddel in te masseren in de stof. Werkt dit niet? Dan kan u ossengalzeep gebruiken. Deze zeep heeft een krachtige werking en laat inktvlekken volledig uit kledij verdwijnen.