123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Kalligrafiepennen

Kalligrafiepennen kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment en schaf hoge kwaliteit kalligrafiepennen en -stiften aan in allerlei kleuren. Maak eenvoudig mooie teksten met de beste Edding markers.


1 - 0 van 0

Kalligrafiepennen

Bestel uw kalligrafie markers of stiften online bij 123inkt.be

Schrijven is niet alleen simpelweg informatie overbrengen, het is ook een kunstvorm! Met uw handschrift creëert u geweldige ontwerpen voor allerlei projecten. Neem een moment voor uzelf, ga zitten aan uw bureau en neem uw kalligrafiepennen erbij: deze hobby is rustgevend én razend populair. Wij leggen u graag uit wat deze schrijfkunst inhoudt.

Professionele Edding kalligrafiepennen

De handletteringpennen van Edding zijn perfect voor beginners én professionals. Schaf markers aan in diverse formaten en bereik toffe effecten. Creëer bijvoorbeeld letters met een brede, schuine punt en schaduw deze in met een smallere punt. Door te variëren in lijndikte bereikt u verrassende effecten. De inkt uit de Edding pen hecht op bijna elke ondergrond. Hierdoor tekent u niet alleen op papier, maar ook op hout of textiel. 

 

Heeft u uw kunstschrift op hout of textiel aangebracht? Zorg dat het lang mooi blijft door het te voorzien van een beschermende lak. Hiermee houdt u weersinvloeden tegen, waardoor uw letters mooi blijven op de ondergrond. Het is ook leuk om een dierbare te verrassen met een gepersonaliseerde wenskaart. Hierop maakt u prachtige schrijfsels en decoraties met uw kalligrafiepennen.

Met welke kalligrafiepen moet ik beginnen?

Bij handlettering is het belangrijk dat u de juiste techniek toepast. De letters worden het mooist wanneer ze in balans zijn en de juiste verhoudingen hebben. Dat betekent dat dunne en dikke penseelstreken met elkaar afgewisseld moeten worden. Zo is een kalligrafiepen van 1 tot 2,5 mm niet geschikt voor groot formaat oppervlakken en een brede schuine punt ongeschikt voor klein formaat oppervlakken: er is dan te weinig ruimte om te variëren in letterdikte. Vraag uzelf daarom eerst af op welke grootte u wil kalligraferen en schaf op basis hiervan de pennen aan.

Kies voor een schuine of kegelvormige punt

De meeste kalligrafiestiften in ons assortiment zijn voorzien van een rechthoekige schuine punt, die ideaal is voor handlettering. Met de punt creëert u eenvoudig sierlijke letters, omdat de penseelpunt een brede kant én een smalle kant heeft. Houd de pen vast in verschillende posities om brede en smalle strepen te maken.

 

Kalligrafiestiften zijn ook verkrijgbaar met een ronde punt. Deze zijn ideaal voor het schrijven van lange stukken. Dankzij de kegelvormige punt is het mogelijk om de punt in elke gewenste positie vast te houden. Hierdoor krijgt u geen krampachtige handen wanneer u langer moet schrijven.


Heeft u vragen over het bestellen van kalligrafiepennen? Of heeft u het product dat u zoekt nog niet gevonden? Onze klantendienst helpt u graag verder op weg. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar.