123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 21.00 uur
meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Beamers

Met een beamer projecteert u presentaties of tovert u uw woonkamer om tot homecinema. Koop hier de beste beamers én de benodigde accessoires en geniet van haarscherpe beelden in elke ruimte.

Beamers

Beamer kopen? Bekijk ons voordelige assortiment

Een beamer is hét hulpmiddel wanneer een tv- of computerscherm qua grootte niet meer voldoet. U gebruikt de beamer om beelden te streamen op witte ondergronden of speciale projectieschermen. Dit komt van pas wanneer u bijvoorbeeld een belangrijke presentatie geeft, maar ook wanneer u een thuisbioscoop wil creëren in uw woonkamer. Zo projecteert u uw favoriete film binnen de kortste keren in groot formaat op de muur!

Wat is het verschil tussen een beamer en een projector?

De termen ‘beamer’ en ‘projector’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar duiden op hetzelfde product: een apparaat dat beelden op een doek of muur projecteert. Het verschil zit dus slechts in de benaming. ‘Beamer’ is, hoewel het woord anders doet vermoeden, een Nederlands woord dat in deze context alleen in de Nederlandse taal gebruikt wordt. In andere landen is ‘projector’ de gangbare term.

Kies de beste beamer voor uw doeleinden

Om heldere beelden te projecteren, zijn een aantal zaken van groot belang. Bij het kopen van een beamer let u hier dus best goed op. Afhankelijk van waar u de beamer voor gaat gebruiken, spelen deze eigenschappen een rol:
 • Verbinding
  De meeste projectors bieden mogelijkheden om te verbinden via USB, HDMI of VGA. Met sommige beamers kan u ook draadloos via wifi verbinden. Dit is vooral handig wanneer u van plan bent om vanaf uw smartphone te streamen.
 • Beeldformaat
  Let goed op de grootte van beelden die de beamer mogelijk maakt. Dit wordt aangegeven aan de hand van de diameter in inches. Sommige beamers projecteren beelden van wel 350 inch, terwijl andere maximaal 60 inch aankunnen.
 • Beeldratio
  Ook de verhouding van het te projecteren beeld speelt een rol. Zo zijn er beamers met een beeldverhouding van 4:3, 16:9 en zelfs 16:10. Gebruikt u de beamer voor presentaties, dan is een normale verhouding van 4:3 voldoende. Als u de beamer in een thuisbioscoop gebruikt, is de breedbeeldverhouding van 16:9 beter, omdat de meeste films deze ratio hebben.
 • Resolutie
  De resolutie van de beamer hangt samen met de beeldratio, maar is niet helemaal hetzelfde. Binnen een bepaalde ratio zijn namelijk verschillende resoluties mogelijk: de ratio staat slechts voor de verhoudingen. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld, dus vanzelfsprekend kiest u het best voor een zo hoog mogelijke resolutie als u via de projector films wil streamen.

Handige accessoires bij een beamer

U kan meteen de producten meebestellen die u nodig hebt om verbinding te maken tussen uw computer en de beamer. We hebben veel verschillende HDMI-kabels en bieden bovendien een losse wifi adapter wanneer de beamer zelf niet over wifi beschikt. Gebruikt u de beamer voor presentaties, dan komen een aantal accessoires goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan een projectiescherm of een whiteboard om de dia’s op te projecteren. Daarnaast hebben wij ook handige presenters in ons assortiment, waarmee u door de dia’s klikt zonder bij de computer in de buurt te zijn.
Als u nog vragen heeft over het bestellen van een beamer, bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag even verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Voordelige zelftests! Voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis