123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Basisschoolgerief: checklist

Basisschool spullen checklist
 

In dit artikel vertellen we alles over de schoolbenodigdheden voor elke fase van het basisonderwijs. Zowel voor het kind als voor de ouders is de lagere school een spannende en leerzame tijd. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus hebben we hieronder een overzicht van de benodigde basisschoolspullen gemaakt. Zo ziet u eenvoudig per leerjaar wat uw kind gaat leren en wat hij of zij daarvoor nodig heeft op school.

Algemene basisschool spullen voor ieder kind

Voor we specifiek advies geven voor de verschillende leerjaren, zijn er een aantal schoolspullen die uw kind in elk leerjaar nodig heeft. Deze schoolbenodigdheden kunnen dus sowieso op uw boodschappenlijstje. Het gaat om:

  • Een brooddoos
    Als uw kind een hele dag op school blijft of in de opvang, is er een lunchmoment en een tussendoortje. Dan kan het handig zijn om naast een brooddoos ook een koekjesdoos aan te schaffen.
  • Een drinkbus
    Als uw kind een hele dag op school blijft of in de opvang is een extra drinkbeker geen overbodige luxe.
  • Een boekentas
    Kies voor een rugzak van goede kwaliteit, want de spieren van een groeiend kind zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen niet veel gewicht dragen.
  • Een turnzak
    Gevuld met comfortabele (sport)kleding en turnpantoffels.

Overleg voor u gaat inkopen altijd even met de school van uw kind. Het kan zijn dat de school al voorziet in enkele basisbehoeften, zoals schriften, papier, tekenmaterialen en schrijfgerief. Zo niet, dan dient u deze ook zelf aan te schaffen.

Schoolspullen voor de kleuterklas

In de kleuterklas heeft uw kind nog niet veel schoolspullen nodig. Het leren gebeurt vooral spelenderwijs en er zijn nog geen ‘echte’ vakken. Waarschijnlijk is de bovenstaande algemene lijst voldoende - de rest wordt door de school voorzien. Denk er bij het turngerief wel aan dat uw kind de kleding zelf moet kunnen aan- en uittrekken. Makkelijke kledij en schoenen met velcro in plaats van veters hebben dus de voorkeur.

Ook zijn er enkele schoolbenodigdheden die u in huis kan halen om de ontwikkeling van uw kleuter thuis voort te zetten. Zo leren kleuters in de kleuterklas al veel over taal en schrijven. Thuis stimuleert u dit door uw kind kleine taakjes met potloden en papier te laten doen, bijvoorbeeld het overschrijven van letters en woorden of het schrijven van de eigen naam. Ook wordt er op deze leeftijd veel geknutseld, onder andere om te leren over de verschillende materialen. Een lijmstift, washi tape en allerlei soorten (gekleurd) papier zijn hierbij goede hulpmiddelen.
 

Schoolgerief voor het eerste, tweede en derde leerjaar

Vanaf het eerste leerjaar wordt het onderwijs meer gericht op schrijven, rekenen en lezen. Losse letters worden langzaam volledige woorden en zinnen en er wordt een begin gemaakt met begrijpend lezen. Uw kind maakt de eerste rekensommen en vanaf het tweede leerjaar komen daar ook de tafels bij. Vanaf het derde leerjaar komen meestal ook de vakken aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, natuur en techniek voor het eerst aan bod.

Om de uiteenlopende taken te kunnen uitvoeren, heeft uw kind natuurlijk een goedgevulde pennenzak nodig. Denk hierbij aan pennen, (kleur)potloden, een schaar en een gom, maar ook aan een meetlat en markeerstiften voor het serieuzere werk vanaf het derde leerjaar. Vaak wordt er ook al gewerkt met een huiswerkmap, waarvoor u een ringmap met geperforeerde hoesjes kan gebruiken.
 

Schoolspullen voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar

Vanaf het vierde leerjaar maken kinderen onder andere kennis met zinsontleding, breuken en kommagetallen. Daarnaast komt de focus steeds meer te liggen op de voorbereiding voor de middelbare school. De kinderen leren om gestructureerd te werk te gaan en om na te denken over hun eigen werk.

Om te leren plannen en afspraken bij te houden, hebben kinderen een agenda nodig. Ook wordt er op veel scholen een vulpen vereist, bijvoorbeeld van Stabilo. Op scholen die veel met digitaal onderwijs doen, kan er gevraagd worden om oortjes of een koptelefoon aan te schaffen. Ook een eenvoudige rekenmachine kan nuttig zijn.
 

Bekijk ons complete assortiment basisschoolgerief

Bent u op zoek naar andere benodigdheden, bijvoorbeeld voor de middelbare school? Bekijk dan ons ruime assortiment schoolgerief voor een compleet overzicht.

Indien u niet heeft gevonden wat u zocht of nog vragen heeft over het kopen van benodigdheden voor de basisschool, kunt u contact opnemen met onze ervaren klantendienst. Zij helpen u graag bij al uw vragen!