123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
bijna 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2021

In 3 eenvoudige stappen stickers printen met uw thuisprinterMet zelfgemaakte stickers kan u ongelooflijk veel doen: enveloppen voorzien van adressen, een houdbaarheidsdatum plakken op een weckpotje met confituur, een ringmap labelen of zelfs een cadeau personaliseren. Thuis etiketten printen met een inkjetprinter is makkelijker dan de meesten denken en wij leggen u hier de drie eenvoudige stappen uit!

Wat heeft u nodig voor het bedrukken van etiketten?

U heeft niet veel nodig om zelf thuis stickers te printen. Als u een printer in huis heeft, bent u er al bijna. Alle inkjetprinters kunnen stickers afdrukken. In de productomschrijvingen van etiketten staat of ze geschikt zijn voor laserprinters. Daarnaast heeft u een bewerkingsprogramma zoals Microsoft Word of Adobe Indesign nodig. En uiteraard kunnen de stickervellen of bedrukbare etiketten niet ontbreken.

Stap 1: het formaat en soort sticker kiezen

Er bestaan tal van etiketten, labels en stickers die u zelf met een inkjetprinter kan bedrukken. Bedenk voor welk doeleinde u aan de slag gaat en zoek daar geschikt stickerpapier bij. Wilt u stickers in allerlei vormen en afmetingen? Dan zijn glossy stickervellen die u zelf op maat knipt handig. Moet u wat verzenden met de post? Kies dan voor adresetiketten. Uw eten in de diepvries voorzien van een houdbaarheidsdatum? Voor vriestemperaturen zijn diepvriesetiketten ideaal. Of wil u graag ronde plaklabels? Dan komen de zogenoemde promotie etiketten goed van pas. Als al deze keuzes u wat beginnen te duizelen (we beloven dat de rest van dit artikel makkelijk blijft!), kunt u altijd voor bedrukbare universele stickers kiezen. Deze etiketten zijn veelzijdig inzetbaar, rechthoekig en beschikbaar in allerlei handige afmetingen.

 

Let op dat u niet kiest voor beschrijfbare, maar voor bedrukbare etiketten en dat uw inkjetprinter het formaat van de stickervellen ondersteunt. Op onze website staat bij de bedrukbare stickers vermeld of ze geschikt zijn voor een inkjetprinter of een laserprinter.

Stap 2: de etiketten vormgeven

U heeft de juiste stickers gevonden, maar wat wil u erop afdrukken? U kan kiezen voor een tekst, zoals een adressering, maar ook een afbeelding is mogelijk. Als u zelf de juiste locatie van etiketten in een Word bestand probeert te vinden, is de kans groot dat u net op de verkeerde plek de tekst of foto zet. We delen twee opties om uw etikettenvel toch eenvoudig te kunnen ontwerpen! Kies ervoor om een bestaande template te downloaden óf maak gebruik van de optie Etiketten in Word.

Microsoft Office biedt (gratis) aanpasbare templates aan. Bij elk design staat het formaat vermeld en voor welk merk etiketten het geschikt is. Het sjabloon zorgt ervoor dat in Word precies wordt aangegeven waar de randen van de etiketten lopen.

De andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de Etiketten functie in Word. U vindt deze onder het menu Verzendlijsten > Etiketten. Klik op Opties en selecteer daar welk merk etikettenvellen u gebruikt en wat het bijbehorende productnummer is. Staat uw type etiket er niet tussen? Geen nood! Klik in het geopende Opties venster op Nieuw om aangepaste formaten handmatig in te vullen. Tenslotte klikt u op Nieuw document. Er opent een leeg bestand met in stippellijnen exact de juiste label afmetingen. Word geeft hiermee de contouren van de etiketten aan. In de vakken typt u de gewenste gegevens of plakt u een afbeelding.

Stap 3: afdrukken

Wanneer u klaar bent met het bewerken van het sjabloon of het ontwerpen van de etiketten, klikt u op Bestand > Afdrukken of gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+P. Een tip: maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier, waarbij u één zijde van het papier markeert. Zo weet u welke kant van het stickerpapier u omhoog in de printer moet leggen. Selecteer bij de printerinstellingen het juiste papierformaat.

Stickers klaar? Plakken maar!

Heeft u vaak etiketten nodig? Dan is een labelprinter een slimme investering. Dit apparaat print labels door middel van hitte en wordt veelvuldig gebruikt voor het maken van verzendetiketten of het ordenen van grote aantallen mappen.
 

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!