123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
Meer dan 3 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2018

Wat is de beste printer voor thuis?

Wat is de bester printer voor thuis?
 

Vandaag de dag hebben we bijna geen papieren kaartjes, vouchers of toegangsbewijzen meer nodig. We kunnen naar de andere kant van de wereld vliegen zonder ook maar één velletje papier af te printen. Toch is nog steeds niet alles volledig digitaal. En nu we voorlopig grotendeels thuiswerken, is een printer in huis onmisbaar geworden. Maar wat is de beste printer voor u? Wij zochten het voor u uit!

Welk type printer?

Een goede eerste stap is bepalen welk printertype bij u past. U kan bijvoorbeeld kiezen uit een inkjetprinter of laserprinter.

Inkjetprinters

Inkjetprinters staan erom bekend dat ze duidelijke en haarscherpe foto’s en afbeeldingen afdrukken. Als u veel werkt met kleurenafdrukken of regelmatig verslagen met tabellen, grafieken of andere schema’s nodig heeft, is dit de ideale printer voor u. Deze apparaten werken met inktpatronen die afzonderlijk te vervangen zijn. Ook zijn er inkjetprinters op de markt die werken met hervulbare inktreservoirs. Deze reservoirs kan u bijvullen zodra ze bijna leeg zijn. De kosten voor deze inktcartridges en inktreservoirs zijn relatief laag. Bovendien zijn de meeste cartridges verkrijgbaar als 123inkt huismerk, een goedkoper alternatief voor originele cartridges.
 

Laserprinters

Als u grote printvolumes en veel afdrukken moet verwerken, is een laserprinter interessant voor u. Deze printer wordt gekenmerkt door zijn hoge afdruksnelheid en grote papierlade. Dat betekent dat u minder vaak het papier hoeft aan te vullen, wat u kostbare tijd en ongemak bespaart. Laserprinters werken in combinatie met toners waar tonerpoeder in zit. Een toner gaat vaak tot enkele tienduizenden pagina’s mee. En hoewel een toner aanzienlijk duurder is dan een inktcartridge, gaat deze wel vele malen langer mee. Uiteindelijk zullen de kosten in het dagelijks gebruik lager zijn bij een hoog printvolume.  

Welke functionaliteiten zijn belangrijk?

Zodra u weet welk printertype het beste tot z’n recht komt in uw thuiskantoor, kan gekeken worden naar wat u met de printer wil doen. Gaat u alleen afdrukken, of is het ook belangrijk dat het apparaat kan scannen, kopiëren of misschien wel faxen?


All-in-one printers

Wellicht ligt de focus op het afdrukken van documenten. Echter, hoe vaak komt het wel niet voor dat er snel een scan moet gemaakt worden van bijvoorbeeld een identiteitskaart, een officieel document of een belangrijke aanvraag? Als u op zo’n moment geen multifunctionele printer in huis heeft, is dat een groot gemis. Wij adviseren daarom altijd om te kijken naar verschillende all-in-one printers. Deze zijn verkrijgbaar in 3-in-1 modellen of 4-in-1 modellen.


De belangrijkste voordelen van een all-in-one printer:

 • Naast afdrukken, kan u ook scannen, kopiëren en faxen (in het geval van 4-in-1 printers).

 • U kan verschillende taken met één apparaat uitvoeren.

 • Een all-in-one printer is plaatsbesparend omdat u slechts één apparaat nodig heeft.

 • Relatief goedkoop in aanschaf en gebruik. 

Wees productiever dankzij extra opties

Veel printers zijn tegenwoordig uitgerust met allerlei handige opties, hulpprogramma’s en andere tools. Dankzij deze functionaliteiten kan u nog efficiënter werken en blijft u productief. De meest voorkomende opties hebben we op een rijtje gezet:

 • ADF (Automatic Document Feeder)

 • Recto-versoafdruk

 • Mobiel printen

 • Scannen naar de cloud

 • Kleurentouchscreen

 • Terugkerende printtaken

 • Spraakbesturing

 • Verschillende papierlades

ADF

ADF staat voor automatische documentinvoer en is belangrijk bij het scannen. Zo kan u een stapeltje papier tot bijvoorbeeld 50 pagina’s automatisch laten scannen zonder dat u zelf steeds het papier moet omdraaien of invoeren. Dit kan variëren van 35 tot 50 pagina’s.


Recto-versoafdruk
Met de recto-versoafdrukfunctie bespaart u kostbare tijd en papier. U kan hierdoor namelijk automatisch dubbelzijdig afdrukken. Zo blijft u productief en gebruikt u ook nog eens minder papier. Een win-winsituatie dus! Tegenwoordig zijn veel printers standaard voorzien van deze handige functie.

Mobiel printen
Als u graag printopdrachten wil verzenden vanaf uw smartphone, tablet of laptop, dan is het verstandig om eens te kijken naar printers die mobiel kunnen printen. Er bestaan heel wat verschillende toepassingen: Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria, NFC of een applicatie van de printerfabrikant.

Scannen naar de cloud
Bij sommige printers is het mogelijk om direct naar de cloud te scannen. Dat betekent dat u documenten kunt uploaden naar uw e-mail, maar ook naar clouddiensten zoals Google Drive, Dropbox, OneDrive, enz. Dat scheelt weer extra werk!

Kleurentouchscreen
Met het touchscreen bedient u de printer. Sommige modellen zijn uitgerust met een 2-regelig lcd-scherm, andere printers zijn voorzien van grote kleurentouchscreens. Met dit intuïtieve aanraakscherm is het heel eenvoudig om de printer in te stellen en de verschillende printopdrachten uit te voeren.

Terugkerende printtaken
Er zijn printers die snelkoppelingen kunnen maken van terugkerende printtaken. Zo wordt het heel eenvoudig om herhaalde handelingen uit te voeren en kan u zich richten op andere opdrachten.

Spraakbesturing
In steeds meer huishoudens is een persoonlijke assistent te vinden. Misschien heeft u zelf thuis wel een Google Home in de woonkamer staan, of maakt u gebruik van Alexa. In dat geval weet u dat deze handige assistent een hoop werk uit handen kan nemen. Zo kan deze ook gebruikt worden in combinatie met enkele printers. Check van tevoren of de printer van uw keuze bediend kan worden via spraakbesturing.

Extra papierlade
Hoewel laserprinters over het algemeen een grote papierlade hebben, kan het zijn dat deze niet voldoet. In zo’n geval kan u kijken of het mogelijk is om een extra papierlade aan te schaffen. Die kan u gebruiken om de standaard papierlade uit te breiden. Zo bent u een stuk productiever en hoeft u minder vaak het papier aan te vullen.  


Netwerkmogelijkheden

Naast al die handige opties, die al dan niet standaard op een printer zitten, is het belangrijk om te kijken naar de netwerkmogelijkheden. Is het voor u een vereiste dat de printer op het kabelnetwerk wordt aangesloten? Of zou u deze liever op het wifinetwerk aansluiten zodat andere gezinsleden ook toegang hebben tot de printer? Als een printer over Wifi-Direct beschikt, is het zelfs mogelijk om zonder netwerk draadloos te printen. Ook met bluetooth kan u draadloos printen via een computer, tablet of laptop. Kijk altijd goed naar uw eigen voorkeuren en controleer via de printerspecificaties welke mogelijkheden het apparaat biedt.


De beste printer voor u

Nu u weet welke functionaliteiten een printer heeft en wat de extra opties zijn, is het makkelijker om een printer te kiezen die aan uw wensen voldoet. Als laatste stap raden we aan om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zet de specificaties naast elkaar om in één oogopslag te zien waarin de betreffende printers uitblinken. Dat kan via onze handige hulppagina. Daar kan u inkjetprinters met elkaar vergelijken en verschillende laserprinters beoordelen op basis van de kenmerken. Onze bestverkochte printers ziet u hier: 

Bestverkochte inkjetprinters:


 

Canon Pixma TS705
 

Wifi en draadloos printen
Printsnelheid 15 ipm (kleur)
Printen

Canon Pixma TS705

Bestverkochte laserprinters:

HP Laser 107w
 

Zwart-wit laserprinter
Printsnelheid 20 ppm (mono)
Printen

HP Laser 107w

Advies nodig?

Wil u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze experts, zij helpen u graag verder!

  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!