123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
Meer dan 3,5 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2021

Hoe print u de mooiste foto's?

Hoe print u de mooiste foto?
 

De vakantie is net achter de rug en u bekijkt uw digitale foto's op uw telefoon. Wat een leuke herinneringen! Van staycation, met opblaaszwembad in de tuin, tot prachtige wijngaarden in Frankrijk. Er zitten werkelijk pareltjes tussen uw foto’s en u bedenkt dat sommige exemplaren wel een plekje aan de muur verdienen. Uiteraard kan u een bezoekje brengen aan de lokale foto-ontwikkelaar, maar u kan ook gewoon zelf uw favoriete foto’s afdrukken! Hoe print u de mooiste foto’s? Bekijk onze tips!

Gebruik de juiste printer

Er zijn verschillende soorten printers, waarvan een laserprinter of inkjetprinter de meest gebruikte zijn. Een laserprinter staat vooral bekend om zijn snelheid en de mogelijkheid om grote volumes te printen. Een inkjetprinter daarentegen wordt gekenmerkt door haarscherpe kleurenafdrukken. Als u vakantiefoto's wil printen, is de keuze tussen een laser- of inkjetprinter dus snel gemaakt! 

Fotoprinter of gewone inkjetprinter?

Binnen de categorie inkjetprinters kan u ook nog eens kiezen voor speciale fotoprinters. Deze fotoprinters hebben meestal een (veel) hogere resolutie dan de standaard inkjetprinters. Hoe hoger de resolutie van de printer, hoe nauwkeuriger en scherper de afdruk. Zo bent u dus zeker van het beste printresultaat. Sommige modellen hebben meer cartridges dan een standaard inkjetprinter. Dat kan oplopen tot maar liefst 8 of meer (!) verschillende kleurencartridges. Daarnaast wordt in veel gevallen een mobiele applicatie aangeboden door de printerfabrikant. Dat maakt het nog makkelijker om foto’s te selecteren, te bewerken en om te zetten naar het juiste formaat. U kan ook vanaf deze applicatie direct printopdrachten verzenden naar de printer.  

Resolutie is niet alles, het papier is cruciaal

Het kopen van een (foto)printer met hoge resolutie betekent niet dat u automatisch verzekerd bent van de mooiste afdrukken. De papiersoort en het formaat van de foto hebben namelijk ook invloed op de printkwaliteit. Normaal papier absorbeert meer inkt en wordt snel ‘nat’. Daarnaast wil u voorkomen dat uw foto’s hun kleur verliezen of flets worden, doordat ze worden blootgesteld aan daglicht.

Om die redenen adviseren wij om gebruik te maken van fotopapier. Dit speciale papier is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo kan u kiezen uit bijvoorbeeld:

  • mat
  • hoogglans
  • zijdeglans
  • canvas fotopapier 

De afmetingen variëren van 10 x 15 cm tot A3-formaat. Fotopapier is iets zwaarder en dikker dan normaal papier. Ook is het voorzien van een speciale coating die het vocht uit de inkt absorbeert, waardoor het pigment extra benadrukt wordt. De coating zorgt ook voor een glanzend effect, net zoals echte foto’s. 

Fotopapier voor laserprinters

Hoewel u met een inkjetprinter de beste resultaten boekt op het gebied van foto’s en afbeeldingen, is het mogelijk om te experimenteren met een laserprinter. Als u die toch nog ergens heeft staan, weet dan dat er ook speciaal fotopapier voor laserprinters is. De afdrukkwaliteit zal niet hetzelfde zijn als met een inkjetprinter, maar oordeel vooral zelf!

Instant fotoprinters

Wist u dat er ook mobiele instant fotoprinters zijn? Deze pocket printers kunnen vergeleken worden met de polaroid camera’s van vroeger. U kan deze camera met fotoprinter overal mee naartoe nemen. Ziet u een prachtig landschap, een pittoresk dorpje of wil u een memorabele selfie maken? Maak die foto en druk hem ter plaatse af met een fotoprinter in zakformaat! Ook voor deze allerkleinste fotoprinters is speciaal fotopapier ontwikkeld in verschillende afmetingen, ook wel bekend als ZINK fotopapier.

De perfecte foto

U weet nu dat een inkjet- of fotoprinter de beste keuze is wanneer u (vakantie)foto’s gaat afdrukken. Voor het mooiste resultaat maakt u gebruik van speciaal fotopapier. Controleer van tevoren het inktniveau van de printer. Is de inktcartridge bijna leeg en krijgt u een melding dat deze vervangen moet worden? Verwissel deze dan voordat u de foto afdrukt. Als de printer een tijdje niet meer gebruikt is, is het raadzaam om een reinigingsprogramma te laten draaien. Zo weet u zeker dat de spuitmondjes gevuld zijn met inkt en de printkoppen goed werken. Als alles goed functioneert, kan u uw mooiste herinneringen printen!

Tip: laat de foto’s na het printen goed drogen en leg ze niet op elkaar. Zo bent u zeker van de mooiste foto’s die nog lang meegaan!
   Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!