123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
Meer dan 3,5 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2021

Zo vindt u de juiste papierversnipperaarWerkt u door corona vaker thuis? Of is het thuiskantoor uw standaard werkplek? Dan is het nog zo fijn als u thuis efficiënt en veilig kan werken. Een bureaustoel, computer en printer spreken voor zich, maar een papierversnipperaar is voor velen niet minder belangrijk. Om het risico op een datalek, met alle gevolgen van dien, zo klein mogelijk te maken, is een papiershredder noodzakelijk voor het versnipperen van documenten. Zo laat u ook thuis geen vertrouwelijke papieren rondslingeren. Wil u niet uren zoeken naar de juiste versnipperaar? Begrijpelijk! Met de informatie in deze blog heeft u binnen no time een goed model gevonden.

Heb ik een papierversnipperaar nodig?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) gaat niet alleen over digitale data, maar ook over fysieke, papieren documenten. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat 40% van de datalekken juist door geprinte documenten veroorzaakt wordt. Als u over gevoelige data beschikt, helpt een papierversnipperaar u bij het voldoen aan de regels van de privacywet. Zo voorkomt u dat vertrouwelijke gegevens, zoals persoonsgegevens, bankafschriften en bepaalde bedrijfsinformatie, in verkeerde handen komen. Door zulke documenten na gebruik te veranderen in onleesbare snippers, wordt het risico op een datalek aanzienlijk kleiner. Daarnaast voorkomt een papiervernietiger dat papier onnodig veel ruimte inneemt in de papiermand of container.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

Er zijn belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een papierversnipperaar, waarbij het veiligheidsniveau het belangrijkste is. We gaan hier verder in de blog dieper op in. Vervolgens speelt het aantal gebruikers een rol bij de doorvoercapaciteit van de vernietiger. Werkt u thuis of met max. 5 anderen? Dan voldoet een capaciteit van 100 tot 300 vellen. Wordt de papiervernietiger door meer dan 10 personen gebruikt? Kies dan een uitvoering met een capaciteit van minimaal 600 vellen. Voor echt grote kantoren zijn er zelfs papierversnipperaars met een opvangbak van 175 liter! Daarnaast heeft u de keuze uit een versnipperaar met een handmatige invoer of een automatische invoer. Bij een automatische papierversnipperaar hoeft u slechts de stapel te vernietigen papieren in de invoer te plaatsen. Het apparaat regelt de juiste dosering en werkt zelf de stapel af. Bij handmatige invoer dient u zelf de juiste hoeveelheid papier aan te bieden. Dit kan vaak alsnog met veel vellen papier tegelijkertijd. Het verschil zit dus vooral in het gemak.

Welk veiligheidsniveau moet mijn papierversnipperaar hebben?

Het veiligheidsniveau geeft aan in hoeveel snippers het apparaat het vel snijdt. Dit wordt aangegeven met een DIN P-cijfer. Hoe hoger de P-waarde, hoe meer snippers, dus hoe veiliger. Sommige shredders vernietigen zelfs paperclips, creditcards en nietjes. Veiligheidsklasse P-3 is het kantelpunt, waarbij stroken veranderen in snippers. Bekijk de tabel hieronder om te zien welke veiligheidsklasse bij uw situatie past.
 

Veiligheidsniveau Aantal snippers Veilig voor...
P-1 18 Niet-gevoelige, algemene data
P-2 35 Niet-gevoelige, interne data
P-3 200 Vertrouwelijke algemene data, zoals adressen
P-4 400 Vertrouwelijke data, zoals bankgegevens en gevoelige bedrijfsinformatie
P-5 2000 Zeer vertrouwelijke data: financieel, persoonlijk of strategisch
P-6 6000 Beschermde, geheime data: juridisch, financieel of militair
P-7 12.500 Hoogst geheime data van overheid en defensie

Dat zijn, in het kort, de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een papierversnipperaar. In onze webshop vindt u een ruim assortiment papierversnipperaars, zodat er altijd een model naar uw wens te vinden is. Heeft u nog vragen of wenst u een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantendienst. Wij helpen u graag!
 

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!