123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Toners bewaren


Heeft u een voorraad toners liggen en vraagt u zich af of ze nog bruikbaar zijn? Of ziet u een goede aanbieding voor toners maar heeft u ze op dit moment niet nodig? Dan is het handig om te weten hoe lang toners goed blijven en hoe u ze bewaart. Zo voorkomt u dat u toners onnodig moet weggooien en kan u toekomstige aankopen strategisch plannen.

Hier leest u alles over het bewaren van toners en ontdekt u hoe u kan besparen door ze slim op te bergen en in te kopen.

Nieuwe toners bewaren

Een toner blijft lang goed als u deze in een gesloten verpakking en op de juiste manier bewaart. U kan er eenvoudig zelf voor zorgen dat de toners na een lange tijd nog steeds goede afdrukken maken.

Op de meeste verpakkingen van toners staat een pijl die aangeeft wat de bovenkant is. Zorg ervoor dat deze pijl altijd naar boven wijst. Als er geen pijl op staat, kan u aan de tekst of labels op de verpakking zien wat de boven- en onderkant is. Als de tekst rechtop staat en leesbaar is, dan is de toner goed opgeborgen.

Als u de toner op zijn zijkant bewaart, kan het tonerpoeder ongelijk verdeeld raken. Dit kan leiden tot problemen zoals volledig zwarte pagina's, strepen of lege pagina's wanneer u de toner gebruikt. Voordat u de toner installeert, schud deze dan een paar keer heen en weer om het tonerpoeder gelijkmatig te verdelen.

Waar let u verder op bij het bewaren van toners?
  • Bewaar toners op kamertemperatuur.
  • Stel ze niet bloot aan uv-licht.
  • Bewaar toners in een niet te vochtige omgeving. De vochtigheid in de meeste huizen en kantoren is 40% tot 60%. Een vochtigheidsgraad hoger dan 80% is niet goed voor uw toner.
Als u toners op deze manier bewaart, kunnen ze wel 10 jaar of langer goed blijven.

   

Geopende toners bewaren (in of uit uw printer)

Het is het beste om toners in de originele verpakking te bewaren. Zo worden ze goed beschermd tegen licht en vocht. Heeft u de verpakking toch geopend, dan is dat geen ramp. Zorg dat u de adviezen voor ongeopende toners (zie hierboven) opvolgt, dan blijven ze ook goed houdbaar nadat ze zijn geopend.

Zit de toner in uw printer?
  • Zorg dat de printer in een ruimte staat die op kamertemperatuur is.
  • Zet de printer op een stevige en vlakke ondergrond, zodat de toners stabiel in de printer zitten en het poeder gelijkmatig verdeeld blijft.
  • Vermijd direct zonlicht op de printer.
  • Als u de printer lange tijd niet gebruikt, is het een goed idee om af en toe een testpagina af te drukken. Zo zorgt u ervoor dat de toner gelijkmatig verdeeld wordt.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Wil u als eerste op de hoogte zijn van exclusieve aanbiedingen, zoals kortingen op onze toners en cartridges? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante deals en prijzen.


Als u de instructies hierboven volgt voor het bewaren van uw toners, zullen ze nog steeds goede en mooie afdrukken maken, zelfs als ze al een tijdje (geopend) in uw lade liggen of in uw printer zitten. Ziet u een mooie aanbieding passeren? Dan is de informatie die we u net gaven de moeite waard om uw voorraad aan te vullen!