123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 22.00 uur
Meer dan 3,5 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België 2021

123inkt.be milieu en duurzaamheid

 • Wat doet 123inkt.be om haar CO2-uitstoot te verminderen?
  Transport
  Wij hebben het aantal retouren met succes weten te minimaliseren tot minder dan 1%. Met een zeer duidelijk zoeksysteem zorgen wij ervoor dat klanten bijna altijd direct het juiste product voor hun printer bestellen. Dit voorkomt onnodig (retour)transport. Dit is een groot contrast met bijvoorbeeld een webwinkel in kleding waarbij een retourpercentage van 50% niet abnormaal is.

  Voor internationaal transport kiest 123inkt.be er bewust voor om het vervoer van producten niet per vliegtuig te laten gebeuren; een transportmiddel dat een zeer hoge CO2-uitstoot oplevert. Waar mogelijk worden producten die in het buitenland worden geproduceerd per boot naar Nederland vervoerd.

  Ook het lokale transport van ons magazijn naar uw adres wordt elk jaar een stukje groener. 123inkt.nl werkt samen met PostNL, de grootste pakketbezorger van Nederland. PostNL neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van milieu door o.a. te investeren in een schoon wagenpark en trainingen zuinig rijgedrag voor chauffeurs. Zelf zorgen wij er dagelijks voor dat er géén half lege vrachtwagens wegrijden.

  Verpakking
  De verzendverpakkingen van duurzaam karton zijn op maat gemaakt voor onze producten waardoor er veel karton bespaard wordt. Hiermee wordt het volume enorm beperkt en passen er meer orders in een vrachtauto. Opvulmateriaal is vaak niet nodig, wat weer gewicht scheelt. Voor onze verpakkingen maken wij gebruik van bonus tape: een gepatenteerde tape die tot 2/3 minder ruimte inneemt. Met al deze maatregelen zorgen wij ervoor dat het transport zo efficiënt mogelijk verloopt.

  123inkt.be hoofdkantoor
  Op het hoofdkantoor doen wij zo veel mogelijk om onze impact op het milieu te beperken. We maken gebruik van groene stroom en beperken het gebruik van stroom zo veel mogelijk. Alle 123inkt.nl-kantoren zijn verlicht met led-verlichting. Dit is tot 90% zuiniger dan de traditionele gloeilamp! De verlichting in alle kantoor- en sanitairruimtes is bovendien voorzien van een bewegingssensor; er brandt alleen licht in ruimtes waar mensen aanwezig zijn. Ons luchtbehandelingssysteem is aangesloten op een intelligente timer, zodat ruimtes alleen gekoeld en verwarmd worden wanneer er mensen aan het werk zijn. Alle computers worden aan het eind van elke werkdag uitgeschakeld (dus niet op stand-by).
  Het afval dat wij als bedrijf produceren, proberen wij uiteraard te minimaliseren. Wat we toch weggooien, bieden we gescheiden aan zodat plastic en papier gerecycled kunnen worden.

  Datacenter
  Ons datacenter doet veel op het gebied van duurzaamheid. In 2015 is het volledige stroomverbruik van onze colo vergroend middels CertiQ groencertificaten. Er wordt gebruikgemaakt van moderne apparatuur met een laag energieverbruik en een closed cold corridor voor een optimale airflow. Koude gangen zijn 24 graden.
  Datacenters maken gebruik van de waarde PUE (Power Usage Effectiveness) om te bepalen hoe efficiënt het bedrijf met stroom omgaat. Een waarde van 1,5 of lager wordt als zuinig gezien. De PUE van ons datacenter is op dit moment lager dan 1,4 en de benuttingsgraad is hoger dan 20%.


Terug Terug naar boven

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!