123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Aquarelverf

Aquarelverf is een wateroplosbare verf en is in diverse soorten verkrijgbaar in onze webshop. Kies voor verf in de vorm van gepigmenteerde blokjes, potloden of handige knijptubes; bij ons vindt u alle benodigdheden voor een meesterwerk!

1 - 0 van 0

Aquarelverf

Aquarelverf kopen?

Aquarelleren is enorm populair: de verf is betaalbaar, creëert prachtige lagen en is veelzijdig. Experimenteer op uw aquarelpapier en breng transparante verflagen aan, plaats snelle penseelstreken of bestrooi uw creatie met zout voor een verrassend effect. De mogelijkheden met aquarelverf zijn eindeloos.

Wat is aquarelverf?

Aquarelverf is een pigment dat u moet mengen met water. Het creëert een transparant effect, waarmee u eenvoudig diverse kleurovergangen maakt in uw aquarel. Dit maakt het een uitdagende en tegelijkertijd verrassende verfsoort om mee te werken: u weet immers nooit hoe de lagen in elkaar overvloeien. Door het werken met lagen versterkt u ook het kleurcontrast. Wissel de nat-in-nat en nat-in-droog techniek met elkaar af en kijk tot welk creatief eindresultaat u komt.

Het verschil tussen tubes aquarelverf en napjes aquarelverf

In onze webshop vindt u de perfecte aquarelset verpakt in tubes of napjes. De kwaliteit van beide soorten is even goed. Het kiezen tussen napjes of tubes aquarelverf is dus persoonlijk. Napjes bevatten uitgeharde aquarelverf en zijn sterk gepigmenteerd. Het blokje verf activeert u met een nat penseel, waarna u direct aan de slag gaat met uw kunstproject. De verf zit verpakt in een handige doos die u makkelijk en snel overal mee naartoe neemt. Schaf napjes aquarelverf aan wanneer u op klein formaat schilderijen maakt of veel onderweg bent met uw schildersuitrusting.

Wil u op groot formaat aquarelleren? Schaf dan tubes aquarelverf aan! Deze verf is vloeibaar en brengt u in grote hoeveelheden aan in een pallet. Het voordeel van tubes is dat u de verf niet hoeft te activeren. Verdun de substantie met water en u kan meteen beginnen schilderen.

Kleuren met aquarelpotloden en -penselen

Aquarelpotloden lijken aan de buitenkant op ‘gewone’ potloden, maar aan de binnenkant zijn ze totaal anders! Aquarelpotloden zijn namelijk gevuld met aquarelverf en worden beschermd door een houten omhulsel. De techniek is vrij eenvoudig en werkt bijna hetzelfde als kleuren met de normale variant. Maak een schets of tekening en kleur deze in met aquarelpotloden. Ga met een vochtig aquarelpenseel over uw schets en laat de kleuren in elkaar overvloeien, waarna uw schildering tevoorschijn komt.

Professionele, zachte aquarelverfpenselen vindt u ook in onze webshop. U koopt hier zowel losse exemplaren als kwastensets die ronde, platte en kattentong penseelpunten hebben. We hebben ze in de maten 4, 6, 8, 10 en 12. Kies voor een synthetisch exemplaar of eentje gemaakt van varkenshaar en ga direct aan de slag: deze verfkwasten zijn onmisbaar voor uw aquarelschilderij.

Verschillende soorten aquarelpapier

Laat uw creativiteit de vrije loop op stevig aquarelpapier. Het papier neemt alleen in de bovenste laag aquarelverf op, waardoor het niet doorlekt. Kleuren komen volledig tot hun recht in  onze speciale schetsblokken en schetsboeken mét of zonder spiraalrug. Kies voor een exemplaar met 15 of 30 vellen

Berg al uw verfspullen op in een handige schilderskist van hout. De kisten zijn voorzien van een stevig handvat, waardoor u de kist kan meenemen. Uw kwasten maakt u het best schoon met penseelreiniger. Deze zorgt ervoor dat uw penselen klaar zijn voor het volgende kunstproject.

Heeft u vragen over het bestellen van aquarelverf? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Dan helpen de medewerkers van onze klantendienst u graag verder.