123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Checklist werkplek inrichten

Voorbeeld van een ingerichte werkplek

Om uw kantoorjob zo comfortabel mogelijk te maken, is het aan te raden om een goede werkplek te hebben. We nemen u graag mee in wat u moet checken om uw werkplek zo optimaal mogelijk te maken.

1. Check uw zithouding

Tijdens uw werkdag moet u in een zo comfortabel mogelijke houding zitten. Check of u in een ergonomische houding op uw bureaustoel zit. Ga ook na of uw bureaustoel verstelbaar is. Als dit niet zo is, kan u klachten zoals rugpijn ontwikkelen. Naast een ergonomische bureaustoel kijkt u best even na of u een rugsteun kan gebruiken als uw bureaustoel niet de ondersteuning biedt die u wil. Om goed te zitten op uw werkplek kan u ten slotte gebruik maken van een voetensteun. Dit zorgt voor een comfortabele en ergonomische werkhouding van top tot teen.

2. Check voor genoeg licht op uw werkplek

Check dan ook of uw werkplek zich in voldoende daglicht bevindt. Met daglichtlampen is een tekort aan licht goed aan te vullen. Met deze lampen werkt u geconcentreerder en scherper dan met normale lampen. Dit is uit onderzoek van de universiteit van Leuven gebleken. Om tijdens het werken zo min mogelijk last te krijgen van vermoeidheid, kan u ten slotte nog checken of u gebruik kan maken van een beeldschermfilter. Deze filtert blauw licht weg, waardoor uw ogen minder snel vermoeid raken.

3. Controleer opruim- en orden mogelijkheden

Is uw werkplek opgeruimd? Om rommel te voorkomen, gaat u na of u beschikt over genoeg ringmappen, archiefdozen en papierlades. Zorg voor een afvalbak, waar u vuilnis in kan gooien. Maak ook gebruik van een papierversnipperaar om documenten die u niet meer nodig heeft te vernietigen.

4. Check hoe persoonlijk uw bureau is

Een werkplek is het fijnst wanneer deze een persoonlijk tintje heeft. Ga na hoe u uw werkplek persoonlijker kan maken. Denk hierbij aan een luchtzuiverende plant of een foto van een dierbare. Luchtzuiverende planten zorgen voor meer zuurstof op uw werkplek, waardoor het er aangenamer werken is. Een foto van een dierbare kan u steun bieden bij een lastige taak. Uw eigen foto’s printen doet u met een inktjetprinter, in combinatie met onze huismerk inkt.

5. Controleer of u genoeg beweging krijgt

Uit onderzoek is gebleken dat als u ieder uur uw werkplek verlaat om bijvoorbeeld koffie of thee te halen, of om gewoon een stukje te wandelen, u de werkproductiviteit verhoogt. Ga dan ook elk uur na of u al even heeft opgestaan. Te lang zitten kan voor rugklachten en vermoeidheid zorgen. Door het afvinken van deze checklist zorgt u ervoor dat u de juiste werkplek heeft en dat deze aan al uw wensen en noden voldoet. Heeft u toch nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met onze klantendienst, die dagelijks voor u klaarstaat.

Verwante producten

Veelgestelde vragen

Waar moet een goede werkplek aan voldoen?

Een goede werkplek moet ergonomisch verantwoord zijn. U moet de hele dag comfortabel kunnen werken. Daarnaast moet u genoeg lichtinval hebben op uw werkplek. Een fijne werkplek is niet compleet zonder een persoonlijke touch, zoals een foto van een dierbare of een luchtzuiverende plant.

Waarom is een goede werkplek belangrijk?

Een goede werkplek zorgt voor een verhoging van uw productiviteit. Daarnaast werkt u ook de hele dag door comfortabel, zonder eventuele klachten zoals hoofdpijn of rugpijn.


Heeft u nog vragen over de checklist voor het inrichten van uw werkplek? Bekijk dan onze
Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.