123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Studentenprinter

Studenten printer

Ben je student in het hoger onderwijs? Dan herken je ongetwijfeld het volgende scenario: je bent tot diep in de nacht aan het zwoegen om een belangrijke taak of paper op tijd af te krijgen, je slaakt een zucht van verlichting wanneer je genoeg woorden op papier hebt staan en je kan eindelijk gaan slapen. Maar dan komt plotseling het besef: je hebt geen printer in huis! Dat betekent extra vroeg uit de veren om de dag nadien in de rij van het copycenter aan te schuiven. Dat kan vlotter, toch? Zeker! Door zelf een printer aan te schaffen.

Zelfs met een studentenjob leven de meeste studenten niet op brede voet. Toch is het een stuk goedkoper om zelf een printer aan te schaffen dan om elk project af te drukken in een copycenter. Belangrijke vraag om in het achterhoofd te houden: is de goedkoopste printer aanschaffen wel de beste keuze? Let op: terwijl de goedkoopste printers op het eerste zicht misschien de beste keuze lijken, kunnen de gebruikskosten alsnog hoog oplopen.

Daarom geven we je een duidelijk overzicht van de verschillende soorten printers en hun voor- en nadelen. Wil je na het lezen van deze blog nog eens alle printers op een rijtje? Bekijk dan hier onze bestverkochte printers.

Zwart-wit laserprinters

Indien je jouw printer voornamelijk zal gebruiken voor het afdrukken van tekstdocumenten, is het verstandig om een zwart-wit laserprinter aan te schaffen. Doordat je slechts één toner gebruikt in plaats van vier, zal je al snel voordeliger uitkomen. Een groot voordeel van een toner is dat deze niet uitdroogt. Daarnaast kan een toner gemakkelijk duizenden pagina’s afdrukken, waardoor jouw gebruikskosten behoorlijk laag zijn. Een nadeel van een laserprinter is dat deze groter zijn dan de gemiddelde inkjetprinter. In een kleine studentenkamer kan een laserprinter hierdoor misschien iets meer ruimte innemen dan gewenst.

Inkjetprinters

Op zoek naar een compacte kleurenprinter? Dan is een inkjetprinter de juiste keuze. Deze kleurenprinters staan erom bekend dat ze haarscherpe afbeeldingen printen, ideaal dus om jouw studentenkamer te decoreren met zelfgeprinte foto’s. Inkjetprinters zijn goedkoop in de aanschaf, maar de kosten van inktcartridges zijn hoog. Om de kosten te drukken, kan je kiezen voor cartridges van het 123inkt-merk. Deze zijn veel goedkoper, bevatten vaak meer inkt én zijn van dezelfde kwaliteit.

Handige functies van een printer

Een belangrijke vraag die je je moet stellen bij de aanschaf van een printer is waarvoor je hem gaat gebruiken. Wil je voornamelijk printen? Of wil je ook scannen, kopiëren en eventueel faxen? Indien je van al deze opties wil genieten, kies je best voor een all-in-one printer. Kijk bij aanschaf zeker ook of de printer over automatisch dubbelzijdig afdrukken beschikt. Hoewel dit bijna standaard is bij elke printer, is het een optie die je een hoop tijd, kosten en papier kan besparen. Controleer dus altijd of de printer die je wil hebben daadwerkelijk deze duplex-functie heeft. Mocht je van plan zijn om veel te kopiëren of scannen, dan is automatische documentinvoer een handige functie die jou een hoop moeite bespaart. Deze optie wordt ook wel afgekort als ADF en kan tot ongeveer 50 pagina's in één keer verwerken.
 

Bestverkochte inkjetprinters