123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Epson printer installeren


U wil aan de slag met uw nieuwe Epson printer, maar weet niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij helpen u graag op weg. Heeft u de Epson printer, de bijbehorende cartridges, papier, een laptop of computer en eventueel een printerkabel (USB-B) of netwerkkabel bij de hand? Dan kunnen we aan de slag!

Het begin van uw Epson printerinstallatie

Als u de printer uit de verpakking gehaald heeft, vergeet dan niet om bij het verwijderen van het verpakkingsmateriaal ook in uw printer te kijken. De printer zelf kan namelijk ook van binnen beschermingsmateriaal bevatten. Indien dit het geval is, zal het ook in de handleiding vermeld staan.

Nu de printer is uitgepakt, en alle beschermingsmaterialen verwijderd zijn, sluit u het netsnoer aan en verbindt u de printer eventueel met de USB-B kabel of de netwerkkabel. Mocht u draadloos kunnen en willen verbinden, is het niet nodig de printerkabel aan te sluiten. Vul nu de papierlade met papier en plaats de cartridges op de hieronder beschreven wijze. Bij het aanzetten van uw Epson printer, zal het apparaat vragen om een taal te selecteren. U kan de gewenste taal kiezen via de instructies op het scherm van uw printer.

Hoe plaats ik inktpatronen in mijn Epson printer?

Open de klep waar de cartridges onder zitten. Pak de inktpatronen uit en verwijder de bescherming. Let er tijdens het plaatsen op dat u de juiste kleur op de hiervoor bestemde plek plaatst. Wanneer u dit niet meer weet, vindt u dit terug onder op de cartridge. Klik de inktpatronen vervolgens in de houder. Wanneer de cartridges zijn geplaatst, sluit u de klep weer.

Na het plaatsen van de cartridges gaat de printer initialiseren. Dat duurt gemiddeld zo’n 5 à 10 minuten. Na afloop van het initialiseren zal de printer vragen om een testafdruk te maken. Omdat er in de bijgeleverde inktcartridges maar een klein beetje inkt zit, kan u slechts de testpagina's afdrukken. Wij raden u daarom aan om inktcartridges van ons 123inkt huismerk te gebruiken. Pak het nummer van uw printer of uw inktpatronen erbij en bekijk op onze website welke huismerk cartridges geschikt zijn voor uw Epson printer. Deze bevatten meer inkt waardoor u meer documenten kan afdrukken. Daarnaast zijn ze een stuk goedkoper dan originele cartridges én krijgt u levenslange garantie!

Hoe verbind ik een Epson printer aan mijn computer?

Bepaal of u de printer wil verbinden met een netwerkkabel, via een printerkabel (USB-B kabel) of, indien mogelijk, met uw wifi-netwerk. Geef op het printerscherm aan welke verbinding de printer moet maken en volg de eventuele stappen. Bij gebruik van een netwerkkabel ziet u via het controlepaneel of de printer verbonden is met het netwerk. Vaak worden Epson printers geleverd zonder netwerkkabel, maar hiervoor kan u uiteraard bij 123inkt.be terecht.

Hoe verbind ik mijn Epson printer met wifi?

Selecteer de optie 'Instellingen' en vervolgens 'Instellingen wifi' op het scherm van uw Epson printer. Kies vervolgens voor de wifi-installatiewizard. Selecteer uw netwerk en voer het juiste wachtwoord in. De printer zal nu verbinding maken met uw wifi-netwerk.

Hoe installeer ik een Epson printer?

Als uw computer een cd-rom drive heeft, maakt u gebruik van de meegeleverde installatie-cd. Een andere optie is het downloaden van de software via de website van Epson. Hier voert u de productnaam van uw printer in en downloadt u vervolgens de benodigde software. Open de gedownloade printersoftware en accepteer de licentieovereenkomst. Vervolgens start de installatie automatisch. Dat kan enkele minuten duren.

Hopelijk is het gelukt om uw Epson printer te installeren. Wil u uw eerste document printen maar staat de printer niet in de bestemmingslijst? Kies dan voor de optie ‘meer weergeven’ in Google Chrome of ‘printer toevoegen’ in Word. Voeg de printer toe aan de bestemmingslijst zodat u uw nieuwe Epson printer kan gebruiken.

Heeft u nog vragen over de installatie of over de benodigde producten? Neem dan contact op met de printerexperts van onze klantendienst. Zij staan dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur voor u klaar!