123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Maak het verschil met duurzame cartridges

Maak het verschil met duurzame cartridges

Wil u graag duurzaam printen? Dan denkt u vast goed na voordat u iets print, zodat u geen inkt en papier verspilt. Verder kiest u natuurlijk voor duurzaam printpapier, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Een energiezuinige en/of tweedekans printer zijn ook opties waarmee u uw voetafdruk beperkt. Maar wist u dat u ook met uw keuze in inktcartridge een verschil kan maken? Hieronder leest u meer over duurzame inktcartridges.

Het duurt zo'n 1000 jaar voor een inktcartridge helemaal is vergaan. Een flinke aanslag op het milieu dus wanneer deze inktpatronen niet recycleerbaar zijn.

Recycleerbare inktcartridges

Alle inktcartridges en toners kunnen gerecycleerd worden. Ze worden vermalen tot korrels, waar weer nieuwe producten van gemaakt worden. Veel van deze inktpatronen en toners hebben daarnaast onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Denk aan een chip of een plastic behuizing. Veel 123inkt huismerktoners en -inktcartridges hebben een basis van gerecycleerd plastic. Waar mogelijk worden de chips en de plastic behuizing van toners en inktcartridges met printkop opnieuw gebruikt bij de productie. Dit levert enorme besparingen op in olie en CO2-uitstoot.

Meer inhoud

Wist u dat veel fabrikanten van inktcartridges en toners deze maar voor een klein deel vullen met inkt of tonerpoeder? Dat ziet u natuurlijk niet aan de buitenkant... Die halfgevulde cartridges en toners zorgen ervoor dat u vaker nieuwe inktpatronen bestelt. Die dus weer gemaakt, verpakt en bezorgd moeten worden.

Bij 123inkt doen we zoveel mogelijk inkt of tonerpoeder in de inktcartridges en toners van ons huismerk. Het is een stuk duurzamer om één volledig gevulde inktcartridge te laten maken, verpakken en bezorgen dan twee halflege inktcartridges. Door volle inktcartridges en toners te verkopen, verminderen we dus de CO2-uitstoot van transport, verpakkingen en plastic omhulsels.

   

Koop duurzame inktcartridges en krijg korting op je volgende aankoop!

Bij 123inkt zamelen we herbruikbare inktcartridges in. Als u ze naar ons terugstuurt, krijgt u een tegoed op uw profiel. Dit tegoed kan u laten verrekenen als korting op uw volgende bestelling. Zo draagt u bij aan een betere wereld, terwijl u bespaart op uw afdrukkosten.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Op onze website kan u zien of we uw inktcartridge kunnen hergebruiken. Bij elke herbruikbare cartridge ontvangt u standaard een groene recyclage-envelop. Indien dit het geval is, kan u het inktpatroon registreren op onze site, het nummer op de envelop noteren en de cartridge in de brievenbus stoppen.


Toners hebben helaas maar weinig herbruikbare onderdelen. Inktcartridges of toners die we niet kunnen hergebruiken, kan u inleveren bij een recyclagepark of een Recupel-punt.

 
Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.