123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Oplaadbare batterijen

Met oplaadbare batterijen hoeft u minder vaak nieuwe batterijen te kopen: u laadt ze gewoon weer op. Selecteer hieronder het type dat u nodig heeft en koop direct uw nieuwe oplaadbare batterijen.

1 - 0 van 0

Oplaadbare batterijen

De beste oplaadbare batterijen kopen

Van fotocamera tot afstandsbediening en van spelcomputer-controller tot zaklamp: voor elk apparaat hebben wij de geschikte oplaadbare batterijen in ons assortiment. Hieronder vertellen we hoe u de beste oplaadbare batterijen voor uw doel selecteert. Bovendien bestelt u bij ons direct een batterijoplader mee. Zo haalt u binnen enkele klikken de juiste oplaadbare batterijen met oplader in huis.

Bespaar met oplaadbare batterijen

Kiest u voor oplaadbare batterijen in plaats van gewone alkaline batterijen? Dan bent u een stuk milieubewuster bezig. Bovendien komt u misschien in eerste instantie wat duurder uit, maar op de lange termijn bespaart u veel geld. U hoeft immers niet steeds nieuwe batterijen te kopen!

Oplaadbare batterijen: AAA en meer

Het startpunt van uw zoektocht is het formaat batterij dat past in uw apparaat. Wij hebben diverse formaten oplaadbare batterijen, die geschikt zijn voor apparaten in en om het huis:
  • De AA batterij staat ook wel bekend als penlite en is voor veel mensen de ‘standaard’ batterij zoals we hem allemaal kennen. Oplaadbare AA batterijen passen in ontzettend veel apparaten, onder andere in draadloze muizen, vaste telefoons, speelgoed, toetsenborden en klokken.
  • De AAA batterij is het kleinere broertje van de AA. De toepassingen zijn dus ongeveer dezelfde, maar vanwege het formaat worden oplaadbare AAA batterijen vooral gebruikt in kleinere apparaten, zoals koptelefoons, afstandsbedieningen, digitale camera’s en klein speelgoed.
  • C batterijen zijn dikker en korter dan AA batterijen. Ze hebben veel power en worden daarom vaak gebruikt in zaklampen, muziekinstrumenten en speakers.
  • D batterijen zijn wat ouder en worden niet heel veel meer gebruikt. Toch zijn er nog voldoende professionele zaklampen die oplaadbare D batterijen gebruiken.
  • E batterijen kent u misschien beter als 9V batterijen. Deze blokbatterijen zijn ideaal voor apparaten die continu een hoog verbruik hebben, zoals rookmelders en opname-apparatuur. Oplaadbare E batterijen zijn ook ideaal voor alarmsystemen.
In de handleiding of op de verpakking van uw apparaat kan u meestal zien welk formaat batterij u nodig heeft. Soms vindt u ook een kleine notatie van het type op de plaats waar de batterij hoort te zitten.

Capaciteit van oplaadbare batterijen

De capaciteit van de oplaadbare batterij wordt uitgedrukt in milliampère per uur, afgekort mAh. Hoe hoger de mAh van een oplaadbare batterij, hoe hoger de capaciteit is. Oplaadbare batterijen met een hoog mAh hoeft u dus minder snel opnieuw op te laden. De precieze gebruiksduur hangt wel af van het apparaat waarin u de batterij plaatst.

Een batterij met een capaciteit van 850 mAh kan bijvoorbeeld een uur lang 850 mAh leveren, of twee uur lang 425 mAh, of tien uur lang 85 mAh, enzovoort. Bedenk dus ook of u een batterij zoekt die in korte tijd veel stroom levert, zoals voor een camera met flits, of over langere tijd weinig stroom, zoals in een afstandsbediening.

NiMH en Li-ion batterijen

De samenstelling van de oplaadbare batterij bepaalt hoe geschikt de batterij is voor uw doel én hoe vaak u de batterij opnieuw kan opladen. In onze webshop vindt u vooral nikkel-metaalhydride (NiMH) batterijen. Deze batterijen passen in de meeste apparaten in en om het huis. Voor enkele specifieke toepassingen, zoals in e-smokers of camera’s, heeft u soms Li-ion batterijen nodig: de oplaadbare variant van een lithium batterij. Deze is wat prijziger dan een NiMH batterij, maar gaat ook langer mee.

U bestelt zulke oplaadbare Li-ion batterijen bij onze andere webshop 123accu, waar u een nóg groter aanbod oplaadbare batterijen vindt. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Li-ion en NiMH batterijen?

In het algemeen geldt dat NiMH batterijen beter zijn in het leveren van veel energie in een korte tijd. Li-ion batterijen zijn op de lange termijn beter, doordat ze een lage zelfontlading hebben. Dit betekent dat de Li-ion batterij bijna niet leegloopt als u hem niet gebruikt, terwijl dit bij de NiMH batterij wel gebeurt.

Verder zijn beide soorten oplaadbaar en voor dezelfde doelen te gebruiken. De keuze hangt dus vooral af van de compatibiliteit met uw apparaat. NiMH batterijen zijn beschikbaar in de meeste gangbare batterijformaten zoals AA en AAA, terwijl Li-ion batterijen een meer specifieke toepassing hebben.

Hoe lang kan ik oplaadbare batterijen gebruiken?

De gemiddelde levensduur van oplaadbare batterijen wordt uitgedrukt in het aantal keer dat u deze kan herladen. De veelgebruikte NiMH batterij kan u bijvoorbeeld 500 tot wel 1000 keer opladen. Een Li-ion batterij laadt u 300 tot 500 keer opnieuw op.


Wil u oplaadbare batterijen kopen, maar heeft u nog vragen over het bestelproces? Kijk dan of uw antwoord op de Vraag en antwoord pagina staat. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantendienst u graag verder.