123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.be B.V.
Telefoon: +32 (0)9 39 64 123
Onze klantendienst
is ma-vrij geopend van
08.00 tot 21.00 uur
meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Gereedschap accu's

In ons assortiment vindt u hoogwaardige accu’s voor al uw gereedschap. Dit zijn zowel originele accu’s als compatibele accu’s van ons 123accu huismerk. Met een groter uithoudingsvermogen en voor merken als Bosch, Makita, Black & Decker en Dewalt. Vandaag besteld, is morgen in huis!

Gereedschap accu's

Bestel bij ons een nieuwe of tweede accu. Morgen al in huis!

Accugereedschap wordt vandaag de dag veel gebruikt. Zowel door professionals als thuisklussers. Het voorkomt problemen wanneer er te weinig stopcontacten in de buurt zijn of als u moeilijke hoeken wil bereiken. Heeft u ook een reserve accu? Dan loopt u helemaal nooit vast. De één laadt op, terwijl u met de andere werkt! Omdat het gereedschap volledig afhankelijk is van de werking van deze accu(‘s), is het van groot belang dat u er een goede aanschaft. Met de accu's van 123accu bent u verzekerd van de beste accu voor uw gereedschap. Voor de bekendste merken accugereedschap bieden wij originele en accu’s van het 123accu huismerk. Het voornaamste verschil tussen die twee is de capaciteit, uitgedrukt in Ah of mAh (1 Ah = 1000 mAh). De accu's van het 123accu huismerk hebben meer Ah/mAh, waardoor u er langer mee kan werken.

Wil u een vervangende of een extra accu kopen, maar weet u niet precies welke u nodig heeft? Dan helpen wij u op deze pagina verder.

Hier moet u op letten bij het kopen van een nieuwe gereedschap accu

Een accu moet natuurlijk wel passen, dus u let bij de aanschaf van een nieuwe accu op de aansluiting. Maar dat niet alleen, ook het voltage en de capaciteit zijn van groot belang. We leggen het hieronder uit.

Check het voltage van de oude en nieuwe accu van uw gereedschap

Let bij het kopen van een nieuwe accu op het voltage, ofwel de spanning. Deze moet altijd dezelfde zijn als die van de huidige accu/het elektrische gereedschap. Is het voltage hoger of juist lager? Dan is de kans op schade aan de accu en/of het apparaat groot.

Varieer in capaciteit: hoe meer capaciteit, hoe groter het uithoudingsvermogen

In capaciteit kan u wel variëren. De capaciteit van de accu in ampère-uur (Ah)/milliampère-uur (mAh) (1 Ah = 1000 mAh) geeft aan hoeveel vermogen de accu volledig opgeladen kan leveren. Hoeveel uur u het gereedschap vervolgens kan gebruiken met die accu, hangt af van de capaciteit die uw gereedschap vraagt. Bijvoorbeeld: een accu met een capaciteit van 3000 mAh kan 30 uur lang energie leveren aan een apparaat dat 100 milliampère per uur vraagt. Een 500 mAh accu kan dit maar 5 uur volhouden. Vraagt uw gereedschap meer mAh per uur? Dan kan diezelfde accu uw gereedschap uiteraard minder uren van energie voorzien.

Hoe meer Ah of mAh, hoe langer u per keer dus gebruik kan maken van uw accugereedschap. Een groot verschil tussen de capaciteit van uw gereedschap en die van de accu raden we echter wel af, omdat dit ten koste kan gaan van de levensduur van uw accu.

Bestel een accu van ons 123accu huismerk voor grotere capaciteit

Nu rest alleen nog de vraag: moet u een originele accu aanschaffen of voldoet het huismerk ook? Dat laatste is het geval. De accu’s van ons 123accu huismerk worden geproduceerd door een ISO 9001-gecertificeerde fabrikant, en dus volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De accu’s voldoen net als originele accu’s aan alle Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ze zijn alleen een stuk voordeliger en hebben bovendien een hogere capaciteit. U merkt het verschil zowel bij het klussen, als in uw portefeuille!

Vind hier binnen enkele minuten een nieuwe gereedschap accu

Er zijn natuurlijk heel wat merken en type machines. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos (of Bosch haha😉) niet meer ziet, hebben we de accu’s gesorteerd op merk. U klikt eerst het merk aan waarvoor u een accu zoekt. Daarna krijgt u de optie om te zoeken op nummer of trefwoord, bijvoorbeeld het type gereedschap. Het laatste is handig als u niet exact weet welke accu er in uw gereedschap zit. Weet u het serienummer van de accu waarvan u een extra exemplaar wil kopen, dan kan u daarop zoeken. In het overzicht dat verschijnt nadat u verder klikt, staan zowel originele als compatibele accu’s van het 123accu huismerk. Omdat deze accu’s een hogere capaciteit hebben, kan u er langer mee klussen. Nu is het slechts een kwestie van bestellen!

Wanneer vervangt u de accu van uw gereedschap?

Of uw accu aan vervanging toe is, merkt u aan het volgende:
  • de prestaties van uw gereedschap zijn sterk verminderd;
  • de accu laadt niet meer volledig op;
  • de accu is sneller leeg, u kan uw gereedschap minder lang gebruiken;
  • het duurt langer voordat de accu opgeladen is.
Vanuit de fabrikant wordt vaak een technische levensduur meegegeven. Deze kan verschillen van de werkelijke gebruiksduur, ofwel de economische levensduur. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Hoe vaak u het gereedschap gebruikt bijvoorbeeld. En of u de accu volledig leeg laat lopen of dat u hem juist heel vaak oplaadt.

U ontkomt niet aan het vervangen van uw gereedschap accu. Wél kan u proberen de levensduur te verlengen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de accu niet volledig leegloopt. U kan de accu het beste opladen zodra het oplaadniveau is gedaald tot 20%. Bewaar de accu daarnaast op een droge, niet te koude plek.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waar staat Ah voor bij een accu?

Ah staat voor ampère-uur en wordt gebruikt om de capaciteit van een accu aan te geven. Hoe meer Ah, hoe langer de accu meegaat per keer. Dit geldt bijvoorbeeld voor accugereedschap. Bent u op zoek naar een accu met hogere capaciteit voor uw gereedschap, omdat u er zo lang mogelijk mee wil klussen? Dan raden we een accu van ons 123accu huismerk aan.

Hoe weet ik welke gereedschap accu ik moet hebben?

Het voltage moet exact hetzelfde zijn als die van de oude accu. Is het hoger of lager? Dan is de kans op schade groot. In mAh kan u wel variëren. Wil u zeker weten of een accu geschikt is voor uw gereedschap? Zoek dan bij 123inkt.be op model- of accunummer.

Hoe lang gaat de accu van mijn gereedschap mee?

Bij regelmatig gebruik van uw accugereedschap gaat de accu ongeveer 3 jaar mee. Het komt vaak voor dat accu’s al eerder vervangen moeten worden. Een aantal factoren spelen hierbij een rol: intensief gebruik, extreme weersomstandigheden (kou, warmte en vocht) en verkeerd laden.
 

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, is morgen al in huis! Heeft u nog aanvullende vragen over het bestellen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantendienst u graag even verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Voordelige zelftests! Voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis