123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Instax fotopapier

Wij bieden een uitgebreid assortiment Instax fotopapier, geschikt voor alle Fujifilm Instax camera’s. Zwart-wit en in kleur en met verschillende soorten frames. Uw foto’s drukt u dus direct af met een frame of kader naar keuze. Vandaag besteld, is morgen in huis!

1 - 0 van 0

Instax fotopapier

Goedkoop Instax fotopapier bestellen in alle kleuren en formaten

Een Fujifilm Instax camera is een ‘direct klaar camera’. Na het maken van een foto wordt deze direct afgedrukt. Omdat de camera compact en licht is, neemt u hem overal mee naartoe. Ideaal voor het fotograferen op trouwfeesten, festivals, kinderfeestjes en bedrijfsuitjes, want u kan de foto direct uitgeprint meegeven.

Om foto’s te kunnen maken, heeft u Instax fotopapier nodig. Dit fotopapier is bij ons verkrijgbaar in drie formaten (Mini, Square en Wide), in zwart-wit en kleur en met verschillende soorten kaders. Instax fotopapier wordt geleverd als cartridge. Deze plaatst u in één keer aan de achterzijde van uw camera. Hou de cartridge hierbij aan de zijkant vast, zodat u het fotopapier niet beschadigt. Zowel op de camera als op het fotopapier vindt u een klein geel streepje. Lijn deze strepen uit om zeker te zijn dat u de cartridge op de juiste manier in de camera plaatst.

Koop het juiste formaat Instax fotopapier voor uw camera

Instax fotopapier, ook wel instant fotopapier genoemd, is te verkrijgen in verschillende formaten. Niet elk fotopapier past in elke camera. Gebruikt u het verkeerde formaat, dan mislukt uw foto. En dat niet alleen. De chemicaliën die vrijkomen kunnen tevens schade toebrengen aan uw camera of terechtkomen op uw huid. Het is daarom van belang om goed op het formaat te letten.

Lees hieronder welk instant fotopapier geschikt is voor welke Instax camera:
  • Voor de Fujifilm Instax Mini camera’s (Instax Mini 8, 9 en 11, Instax Mini 40, Instax Mini 70, Instax Mini 90, Instax Mini LiPlay en Instax Mini Evo) heeft u Instax Mini fotopapier nodig.
    Afmeting 8,6 x 5,4 cm. Foto is 6,2 x 4,6 cm.
  • Voor de Fujifilm Instax Square camera’s (Instax Square SQ1, Instax Square SQ6, Instax Square SQ10 en Instax Square SQ20) heeft u Instax Square fotopapier nodig.
    Afmeting 8,6 x 7,2 cm. Foto is 6,2 x 6,2 cm.
  • Voor de Fujifilm Instax Wide camera’s (Instax Wide 100, Instax Wide 200, Instax Wide 300 en Instax Wide 210) heeft u Instax Wide fotopapier nodig.
    Afmeting 8,6 x 10,8 cm. Foto is 6,2 x 9,9 cm.

Soorten Instax fotopapier

Voor alle Fujifilm Instax fotocamera’s zijn diverse soorten instant fotopapier verkrijgbaar. Zo kan u kiezen voor een kleurenafdruk of zwart-witbeeld. En ook op het gebied van kaders is er veel keuze. Waar wit vroeger de standaard was, bestaat fotopapier nu ook met randen in o.a. zwart, roze, blauw, groen en geel. Maar dat is niet alles. Wil u bijvoorbeeld fotopapier met kleurrijke sterren? Of fotopapier met gekleurde stippen, vierkantjes of kleurverloop? In onze webshop is dit allemaal te verkrijgen. Al het instant fotopapier heeft een glossy coating, waardoor de kleuren mooi uitkomen. Omdat de Instax Mini camera de meest gebruikte is, zijn hier de meeste soorten voor ontworpen.

Let op: als u wil afwisselen in soorten fotopapier, dient u de film eerst in zijn geheel te gebruiken. Tussendoor afwisselen is namelijk niet mogelijk. Met één filmcartridge kan u 10 foto’s maken.

Fotopapier voor mobiele fotoprinters

Met een mobiele fotoprinter drukt u foto’s in no time af vanaf uw smartphone. Omdat de printer altijd verbonden is met uw telefoon, kan u deze overal mee naartoe nemen. Voor mobiele printers gebruikt u ander fotopapier dan voor de Instax Camera. Bij 123inkt.be verkopen we papier voor de Canon SELPHY, de Canon Zoemini en de HP Sprocket.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Welk fotopapier heb ik nodig voor mijn Instax camera?

Dit hangt af van het type Instax camera dat u heeft. Voor de Instax Mini heeft u fotopapier nodig met een formaat van 8,6 x 5,4 cm, voor de Instax Square fotopapier van 8,6 x 7,2 cm en voor de Instax Wide fotopapier van 8,6 x 10,8 cm.

Wat is het verschil tussen Instax en polaroid?

Het grootste verschil tussen Instax en polaroid is het fotopapier dat gebruikt wordt. Instax camera’s gebruiken Instax-film, met een ontwikkeltijd van ca. 90 seconden. Polaroids gebruiken i-Type film. Dit type film heeft een ontwikkeltijd van 5 - 10 minuten.

Waarom moet ik schudden met mijn Instax foto?

Vroeger schudde men met de foto om ervoor te zorgen dat de film sneller droog werd. Dit is tegenwoordig niet meer nodig, omdat er een beschermlaagje op zit. De foto geeft dus niet meer af als deze ‘nat’ is. Wapperen wordt zelfs afgeraden. Voor optimale kwaliteit kan u de foto het beste direct omgekeerd op een koele plek neerleggen gedurende een aantal minuten.
 
Nu u weet welk fotopapier u nodig heeft en welke verschillende soorten er zijn, kan u aan de slag. Zoekt u fotopapier voor uw mobiele fotoprinter? Bijvoorbeeld zelfklevend fotopapier voor uw Canon Zoemini of HP Sprocket? Dit is ook bij ons verkrijgbaar!  
 

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, is morgen al in huis! Heeft u nog aanvullende vragen over uw bestelling? Bekijk onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantendienst u ook graag verder.