123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Nu ook de goedkoopste kantoorbenodigdheden

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Lamineerapparaten

1 - 0 van 0

Lamineerapparaten

Goedkoop een lamineerapparaat bestellen bij 123inkt

Heeft u een lamineerapparaat nodig voor thuis of op kantoor? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment! Hier vindt u zowel instapmodellen als zeer uitgebreide lamineermachines. Een plastificeermachine verstevigt losse pagina's met een stevig laagje plastic.

Het plastic beschermt pagina's tegen beschadigingen. Bovendien maakt een geplastificeerd document een nette, representatieve indruk. Het gebruik van een laminator heeft dus heel wat voordelen. De machine gebruikt plastic lamineerhoezen die wij in een glossy of matte uitvoering aanbieden. Zo creëert u gelamineerde documenten die er professioneel uitzien.

Met een lamineermachine maakt u professionele documenten

Geplastificeerde documenten zien er professioneel uit en zorgen ervoor dat u een goede indruk maakt bij bezoekers, werknemers en klanten. Door een losse pagina door de lamineermachine te halen, creëert u een duurzaam, stevig document. Dat is ideaal wanneer u bijvoorbeeld een eigen menukaart, informatie- of veiligheidsblad wilt maken. Deze moeten duidelijk zijn en bij voorkeur lang mee gaan. Dat bereikt u door geprinte vellen met het lamineerapparaat te plastificeren. Uw kaart of informatieblad is dan direct beschermd tegen kreuken en vlekken. Dat betekent dat u documenten niet vaak hoeft te vervangen en ze er gewoon netjes uit blijven zien.

Met een lamineerapparaat vergroot u de levensduur van een document aanzienlijk. De korte opwarmtijd van de lamineermachine verdient zich snel terug met de tijd die u bespaart door eenzelfde pagina niet telkens meer opnieuw te hoeven printen. Het gebruik van een lamineerapparaat, inclusief opwarmen, kost slechts een paar minuten. Een kleine investering voor een prachtig gelamineerd document dat lange tijd meegaat en uw bedrijfsimago ook nog eens kan versterken.

Verschillende soorten lamineerhoezen

Een lamineermachine heeft natuurlijk ook goede lamineerhoezen nodig. Deze bestelt u bij 123inkt.be in alle soorten en maten. Welke hoezen u kan gebruiken, is afhankelijk van het type lamineerapparaat. Het belangrijkste kenmerk van de lamineerhoes is het aantal micron. Dit geeft de dikte van de lamineerhoes aan. Het wordt weergegeven met een dubbel cijfer (bijvoorbeeld 2 x 80 micron), omdat een lamineerhoes uit 2 zijden bestaat. Hiertussen plaatst u de pagina die gelamineerd moet worden. De standaarddikte voor lamineerhoezen is 2 x 75 micron of 2 x 80 micron. Een hoger cijfer betekent een dikkere, stevigere hoes die minder buigzaam is. Een lager cijfer staat voor een meer flexibele hoes.

Elk lamineerapparaat heeft een marge van het minimaal en maximaal aantal micron waarmee het compatibel is. Let hier zeker op bij het kiezen van een plastificeerapparaat. Bij sommige modellen kan u alleen de standaardhoezen gebruiken. Wil u extra stevige hoezen gebruiken? Dan kiest u beter voor een uitgebreider lamineerapparaat.

Naast de dikte moet u natuurlijk ook op het formaat letten. Een A4-lamineerapparaat maakt gebruik van hoezen op maximaal A4-formaat. Er zijn ook heel wat kleinere hoezen beschikbaar, zogenaamde kaartlamineerhoezen. Ook kan u gelamineerde documenten zelf op maat afknippen. Voor grotere documenten, zoals (mini)posters of grote symbolen kan u een A3-lamineerapparaat aanschaffen. Hiermee kan u natuurlijk ook gewoon A4-pagina's lamineren. Nadat u het formaat heeft bepaald, dient u te letten op de afwerking. Met een glanzende (glossy) lamineerhoes bereikt u een heel ander resultaat dan met een matte lamineerhoes.

Een laminator voor kantoor, thuis of school

Bij 123inkt.be bieden wij u een brede keuze als u een lamineerapparaat wil kopen. Alle lamineerapparaten en hoezen worden de volgende dag bij u thuis bezorgd en u betaalt bij 123inkt altijd de beste prijs. Zoekt u een goedkoop lamineerapparaat voor thuis? Dan hebben wij diverse instapmodellen waarmee u af en toe een pagina kunt plastificeren. Maar er zijn ook professionele modellen voor bedrijven of scholen, waarmee u elke dag kunt werken.

Ook voor een rollaminator en het bijbehorende lamineerfilm op rollen kunt u bij 123inkt.be terecht. Met een rollamineermachine zit u niet vast aan de formaten van de hoezen. Deze machines zijn ideaal voor kantoren en scholen waar allerlei documenttypes worden gelamineerd. Standaard lamineerapparaten hebben wij tot A2-formaat in het assortiment. Dat betekent dat u grote, professionele documenten kunt creëren. Met lamineerhoezen van GBC of Leitz doet u dit in een handomdraai. Net als op al onze andere kantoorbenodigdheden en printerartikelen, biedt 123inkt.be u ook op uw lamineerapparaat de laagsteprijsgarantie. U bestelt uw lamineermachine en de bijbehorende hoezen bij ons dus altijd voor de beste prijs!
 

Veelgestelde vragen

Wat is een lamineerapparaat?

Een lamineermachine is een hulpmiddel om documenten te plastificeren. De machine brengt een plastic laag aan op het document. Hierdoor wordt het document steviger en is het beter beschermd tegen beschadigingen.

Hoe werkt een lamineerapparaat?

Lamineerapparaten worden gebruikt in combinatie met lamineerhoezen. Het warme lamineerapparaat trekt het document - in een lamineerhoes - langs de rollen. De lijmlaag wordt verhit, waardoor de hoes om het document heen smelt. Hierdoor wordt de lijm verspreid en de hoes goed aangedrukt.

Wat is het beste lamineerapparaat?

Voor occasioneel gebruik is dit de Rexel Style. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig in gebruik. Voor intensief gebruik is het beste lamineerapparaat de Leitz iLAM Office. Deze heeft handige functies en een touch-panel en gaat lang mee.

Wat kan ik allemaal lamineren?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Kantoren en bedrijven lamineren bijvoorbeeld documenten, posters, handleidingen en visitekaartjes. Thuis kan u boekenleggers, sleutelhangers en onderzetters lamineren.

Wat is het verschil tussen warm en koud lamineren?

Bij warm lamineren wordt een PET-folie lamineerhoes om het document samengesmolten. Bij koud plastificeren wordt een PVC-folie lamineerhoes om het document aangebracht. Lijmbelletjes worden op elkaar gedrukt: hierdoor plakken de zijkanten van de lamineerhoes aan elkaar.

Heeft u nog vragen over het bestellen van lamineerapparaten? Onze klantendienst beantwoordt ze graag.